Betsema zegeviert in Zonhoven na machtige solo, Alvarado derde bij terugkeer Veldrijden
Veldrijden

Betsema zegeviert in Zonhoven na machtige solo, Alvarado derde bij terugkeer

Betsema zegeviert in Zonhoven na machtige solo, Alvarado derde bij terugkeer

Denise Betsema heeft de Wereldbeker in Zonhoven gewonnen. De Nederlandse was oppermachtig en leidde vrijwel de gehele wedstrijd. Lucinda Brand werd tweede, terwijl Ceylin del Carmen Alvarado een succesvolle terugkeer beleefde.

Een dag na de superprestige in Ruddervoorde was het wederom feest in het veldrijden. De wereldbeker in Zonhoven betekende tevens de terugkeer voor Ceylin del Carmen Alvarado. De Nederlandse kampte met gezondheidsproblemen en deed daardoor de afgelopen weken niet mee. Zij moest bij de start vanaf de tweede startrij toezien hoe Puck Pieterse het initiatief nam. Na de eerste van de zeven rondes leidde zij het pak, waar Lucinda Brand en Denise Betsema achtervolgden en Alvarado naar plek negen was gereden.

In het vervolg was het Betsema die het gaatje naar Pieterse dichtte. De winnares van de Superprestige van vrijdag leek zo op weg naar een mooie dubbel dit weekend. Dat kwam helemaal dichtbij toen ze Pieterse achter zich liet. De vroege leider van de wedstrijd was wellicht iets te snel van start gegaan en moest nu achterom kijken.

Alvarado stoomt op, Betsema onbedreigd naar zege

Betsema ging nog even onderuit, maar dat mocht niet baten. Een mooie zege voor de Nederlandse in Zonhoven. Zij bemachtigde tevens de koppositie in de wereldbekerstand. Alvarado won achter Brand nog de strijd om plek drie van Pieterse.

Daar was het met name Brand die nog moest zorgen voor spanning om de zege. Zij leverde echter elke ronde weer een aantal seconden in en toen zij de slotronde begon, was het verschil al bijna veertig seconden. Ondertussen was Alvarado aan een mooie opmars bezig. De Europees kampioene ging in de finale de strijd aan met Pieterse om de laatste podiumplaats.

Uitslag wereldbeker Zonhoven 2021


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws