Betsema zet feestje Pauwels Sauzen-Bingoal voort met knappe zege in Ruddervoorde Veldrijden
Veldrijden

Betsema zet feestje Pauwels Sauzen-Bingoal voort met knappe zege in Ruddervoorde

Betsema zet feestje Pauwels Sauzen-Bingoal voort met knappe zege in Ruddervoorde

Denise Betsema heeft de eerste cross van de Superprestige 2022/2023 weten te winnen. Bij afwezigheid van ploeggenote Fem van Empel nam zij de honneurs met succes waar namens Pauwels Sauzen-Bingoal.

Geen Fem van Empel, Puck Pieterse, Marianne Vos en Lucinda Brand in Ruddervoorde, waardoor we bij te vrouwen toch wel te maken hadden met een onthoofd deelnemersveld. Maar goed, het was mooi meer bij deze eerste Superprestige-manche en er was nog genoeg volk om te genieten van een prachtig middagje cross.

Zoals wel vaker was het Inge van der Heijden die als een komeet van start ging. De Nederlandse kreeg bij de eerste passage Alvarado en Betsema met zich mee, die met zijn drietjes direct goed doortrokken in de tweede ronde. Daardoor moest Annemarie Worst, na haar prestaties van de afgelopen weken toch één van de topfavorietes, verrassend genoeg passen.

Alvarado en Van der Heijden kunnen beresterke Betsema niet volgen

In de vierde ronde moest ook Alvarado een gaatje laten na enkele speldenprikjes van Betsema, die wel goed werden beantwoord door Van der Heijden. De jongeling van 777 beet zich als een kat vast in het wiel van de vrouw uit Texel, terwijl de gaten achter de twee koploopsters groter en groter werden.

In de voorlaatste ronde begon Betsema de druk op Van der Heijden verder op te voeren, die zichtbaar meer moeite kreeg om het achterwiel van de renster van Pauwels Sauzen-Bingoal te houden. Na 35 minuten cross viel de wedstrijd zo in een plooi, temeer omdat Betsema de voorsprong maar bleef vergroten in de warme temperaturen in België.

De laatste ronde werd zodoende een formaliteit, omdat de veer bij Van der Heijden brak. Zij wist dat Betsema uit zicht was en hoefde zich enkel te focussen op het behouden van haar tweede plek ten opzichte van Alvarado.

Uitslag Superprestige Ruddervoorde 2022

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws