Betsema wint eerste manche Superprestige, maar heeft hoofd al bij EK veldrijden in Namen Veldrijden
Veldrijden

Betsema wint eerste manche Superprestige, maar heeft hoofd al bij EK veldrijden in Namen

Betsema wint eerste manche Superprestige, maar heeft hoofd al bij EK veldrijden in Namen

Denise Betsema wist zaterdag op tamelijk eenvoudige wijze de Superprestige te openen met een zege in Ruddervoorde. De Texelse wist dit seizoen nog niet te winnen, maar gaf na afloop aan dat dit deels een bewuste keuze is richting de kampioenschappen. Om te beginnen met het EK in Namen van volgende week.

'Ik ben er super blij mee', begon Betsema na haar zege in Ruddervoorde. 'De laatste wedstrijd eindigde ik toch naast het podium, waarna zo'n overwinning veel goedmaakt. Dit rondje ligt me en dat geeft moraal', aldus de renster van Pauwels Sauzen-Bingoal. Overigens waren tal van concurrentes er niet bij: onder meer Fem van Empel, Puck Pieterse, Marianne Vos en Blanka Kata Vas stonden niet aan de start in Ruddervoorde.

Dat Betsema dit seizoen nog niet wist te winnen, heeft een reden. 'Het is een bewuste keuze om naar de kampioenschappen toe trainen, dus dat pakt tot nu toe goed uit. Ik heb zin in Namen', doelt ze op het EK veldrijden van volgende week. 'Of ik hier heb kunnen sparen? Een beetje, het was alsnog een zware race. Op de technische passages moest ik alsnog initiatief nemen.'

Het EK is dus een groot doel voor Betsema. 'Ik hoop eindelijk eens een trui te kunnen pakken. Dat gaat moeilijk zijn, maar ik ga er wel voor', klinkt het ambitieus bij de Nederlandse dame. Zondag staat ze eerst aan de start in Maasmechelen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws