Brand kijkt terug op 'zwaar weekeinde' en neemt volgens ploegbaas Nys misschien korte pauze Veldrijden
Veldrijden

Brand kijkt terug op 'zwaar weekeinde' en neemt volgens ploegbaas Nys misschien korte pauze

Brand kijkt terug op 'zwaar weekeinde' en neemt volgens ploegbaas Nys misschien korte pauze

Lucinda Brand is nog altijd niet op de top van haar kunnen na de handblessure die ze in oktober opliep in Tábor. De renster van Baloise-Trek Lions eindigde afgelopen weekend als vierde (Kortrijk) en vijfde (Hulst), waar ze zelf niet volledig tevreden over was.

'Ik kijk terug op een zwaar weekeinde', stelde de renster zelf op Instagram. 'Heb moeten vechten met alle elementen van de koersen, waarvan sommige niet echt bijdragen aan een goed resultaat. Nu is het zaak om proberen opnieuw te focussen en kijken hoe ver we kunnen komen', concludeerde ze na de door Marianne Vos en Puck Pieterse gewonnen veldritten van zaterdag en zondag.

Brand moet antibiotica nemen en lijkt voor korte pauze te gaan 

Ploegleider Sven Nys hintte in de podcast Cross op een korte pauze, waarbij Brand Val di Sole (17 december) en mogelijk ook Dublin (11 december) zou laten schieten. Dat is opvallend te noemen, daar Brand vorige week deze optie in gesprek met In de Leiderstrui naar de prullenmand verwees. 'Daar word ik niet echter beter van, waarschijnlijk. Ik heb ook heel specifiek getraind in de korte periode dat ik niet kon crossen. Alleen gaat dat specifiek trainen wel samen met het feit dat je lichaam nog iets aan het helen is.'

Brand kan dus meedoen om de vijfde plek, maar wat belemmert haar om precies mee te doen om de overwinning? 'Ik heb gewoon heel veel functieverlies op dit moment. Ik heb een stuk minder kracht, omdat ik niet een volledige vuist kan maken. De pezen houden dat tegen. Ik moet deze week weer naar het ziekenhuis, maar je ziet wel dat het nog rood en dik is. Het lijkt erop dat ik last heb van de plaat die erin is gezet, dus die zal er misschien weer uit moeten. Dat is geen fijn vooruitzicht natuurlijk.' Hierdoor moet Brand momenteel ook antibiotica nemen, vertelde Nys in de podcast Cross.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws