Brand laat iedereen haar hielen zien in laatste Superprestige-cross van het seizoen in Gavere Veldrijden
Veldrijden

Brand laat iedereen haar hielen zien in laatste Superprestige-cross van het seizoen in Gavere

Brand laat iedereen haar hielen zien in laatste Superprestige-cross van het seizoen in Gavere

Lucinda Brand heeft met overmacht de laatste Superprestigemanche van het seizoen gewonnen in Gavere. De Nederlandse reed al in ronde één weg van de concurrentie en zag die pas na de finish terug.

In het zonnige Gavere was het Zoe Backstedt die als eerste het veld indook, terwijl er iets achter meteen enkele dames tegen de grond gingen op het asfalt. Anna Kay leek één van de grootste slachtoffers; voor haar zat de race er na amper honderd meter al op.

Brand stelt meteen orde op zaken

Omdat ook Brand haar start wat gemist had, trok Annemarie Worst het direct op een lint. Brand zag het gevaar en knalde gedurende de eerste ronde al naar haar concurrente toe. De ex-wereldkampioene leek zelfs wat getergd, want binnen no time denderde ze al op en over Worst heen. Denise Betsema nestelde zich ondertussen, met ingepakte vinger, op plek drie. Aan het eind van de eerste ronde beschikte Brand al over zeven secondes voorsprong.

Worst en Betsema namen in de achtergrond ondertussen al wat afstand van de jonge Backstedt, het was ook al snel duidelijk dat die twee de overige podiumplaatsen mochten verdelen. Zodoende kregen de toeschouwers, in grote getale aanwezig, misschien niet het spektakel waar ze op hadden gehoopt.

De twee achtervolgsters hielden de spanning er nog een beetje in door lang bij elkaar te blijven in de strijd om de tweede plek, welke in de laatste ronde pas beslist werd in het voordeel van Worst.

Uitslag Superprestige Gavere vrouwen 2022

1. Lucinda Brand
2. Annemarie Worst + 0.35
3. Denise Betsema + 0.51

4. Zoe Backstedt + 1.31
5. Aniek van Alphen + 2.25
6. Manon Bakker + 3.27
7. Héléne Clauzel + 3.57
8. Marie Schreiber + 4.06
9. Rebecca Gariboldi + 4.10
10. Marion Norbert-Riberolle + 5.10


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws