Brand onthult dat ze ziek was in week voor WK: 'Besloten pas op woensdag dat we zouden gaan' Veldrijden
Veldrijden

Brand onthult dat ze ziek was in week voor WK: 'Besloten pas op woensdag dat we zouden gaan'

Brand onthult dat ze ziek was in week voor WK: 'Besloten pas op woensdag dat we zouden gaan'

Lucinda Brand heeft in de podcast Dirty Talks - die ze samen met de Canadese Maghalie Rochette maakt - te kennen gegeven dat ze ziek was voor het WK veldrijden. De Nederlandse vocht zich er uiteindelijk doorheen en eindigde na een knappe wedstrijd als tweede op het wereldkampioenschap, alhoewel ze haar ziekte ook na afloop stilhield in Tábor.

'Het is heel moeilijk om fit te blijven richting het WK', zijn beide dames het eens. 'Je probeert al gezond te blijven tijdens de drukke gedeeltes van het seizoen. Als je die dan overleefd hebt, probeer je dat te rekken tot het einde van januari. Soms werkt dat, maar soms ook niet', zegt Brand, die zelf dus de week voor het WK te maken kreeg met een verkoudheid. Een andere outsider, Blanka Kata Vas, moest het WK zelfs laten schieten.

'Het was geen ideale week. Na Hoogerheide begon ik mij ziek te voelen, dus toen had ik wel wat stress. Gelukkig was maandag de slechte dag', blikt Brand daar nu op terug. 'Fysiek gezien was alle training gedaan, maar ik moest wel geen koorts krijgen. Dat heb ik niet gehad, dus dat was het goede eraan. Ik voelde mij gewoon niet helemaal goed en kon niet trainen zoals gepland. Vanaf dat moment moest ik mij erop focussen om mezelf zo fit als mogelijk te voelen. En het was sowieso al moeilijk geweest om Fem van Empel te kloppen, dus eigenlijk was ik vrij relaxed. Ook omdat ik al een trui had', aldus de Nederlands kampioene.

Brand besliste pas op woensdag voor WK definitief over deelname

'Ik was uiteindelijk alweer gezond genoeg om te rijden', aldus Brand, die met haar ploeg wel serieus twijfelde over deelname. 'Mijn coach belde me op woensdag met de vraag wat we zouden moeten doen, omdat we onszelf aan het afvragen waren of ik wel naar Tábor af moest reizen of niet. We zeiden: we gaan en kijken niet meer terug, maar alleen vooruit. We gaan er gewoon voor en focussen ons op zaterdag, zonder terug te blikken', aldus de dame uit Dordrecht, die deze winter ook deels doorbracht in België.

'Op donderdag belde hij opnieuw: 'hoe voel je je, is het oké?' Toen moest ik zo hard lachen, want wat vertelde hij me juist de dag van tevoren', haalt Brand een anekdote naar boven. Uiteindelijk was ze dus fit genoeg om te koersen en zelfs het zilver te bemachtigen, waarna ze afgelopen weekeinde in Middelkerke (overwinning) en Lille (tweede) ook alweer het beste van zichzelf liet zien.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws