Ook profploegen worstelen met materiaaltekort: 'Iedereen maakt zich grote zorgen' Wielrennen
Wielrennen

Ook profploegen worstelen met materiaaltekort: 'Iedereen maakt zich grote zorgen'

Ook profploegen worstelen met materiaaltekort: 'Iedereen maakt zich grote zorgen'

Niet alleen de particuliere (ver)kopers, ook de grote wielerploegen van het hoogste niveau hebben te kampen met een tekort aan materiaal. 'Er zijn geen privileges voor grotere teams', stelt Intermarché-ploegleider Frédéric Amorison.

De fabrieken waar de vele fietsonderdelen gemaakt worden, voornamelijk in Azië, hebben lange tijd stilgelegen door de coronapandemie. Nu de vraag naar spullen weer aantrekt, is het mede door hoge kosten en transportproblemen, moeilijk om alles op tijd in Europa te krijgen. 'De twee grote merken die het professionele peloton uitrusten (Shimano en SRAM) ondervinden dezelfde moeilijkheden', stelt Amorison tegenover RTBF. 'Ze hebben moeite om de teams te bevoorraden.'

Bij Intermarché zijn ze alvast wat zuiniger geworden op hun spullen. 'Normaal kan een ketting bij de profs 2000 kilometer mee, nu gaan we over de 2500 kilometer heen. Daarnaast hebben renners over het algemeen zo'n vijf fietsen die ze gebruiken, maar momenteel laten we ze op drie fietsen rijden, zodat ze niet beschadigen.

Amorison stelt dat alle ploegen er hinder van ondervinden en elkaar ook goed op de hoogte houden. 'Er is veel contact tussen de ploegen. Iedereen maakt zich in ieder geval grote zorgen en hoopt dat de situatie toch zal verbeteren.'

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws