Brand opnieuw een klasse apart, vierde zege op rij in Citadelcross van Namen Veldrijden
Veldrijden

Brand opnieuw een klasse apart, vierde zege op rij in Citadelcross van Namen

Brand opnieuw een klasse apart, vierde zege op rij in Citadelcross van Namen

Lucinda Brand heeft voor de vierde keer op rij de Wereldbekercross van Namen weten te winnen. Op en over de flanken van de bekende citadel was de wereldkampioene overtuigend de sterkste. De tweede plek was weggelegd voor Denise Betsema.

Brand had de afgelopen drie edities van de Citadelcross op haar naam geschreven en was daarom voorafgaand aan de cross ook de grote favoriete. Dat haar benen uitstekend waren, toonde ze al in de openingsronde door een gaatje te slaan met het grootste deel van het veld. Alleen Betsema zat op dit moment nog bij haar in een groepje. Puck Pieterse volgde op dat moment als derde, reeds op gepaste afstand.

Het parcours in Namen lag er erg lastig bij. Er moest veel geklommen worden en de bekende schuine passage was enkele meters naar boven opgeschoven. Dat zorgde ervoor dat de rensters geen gebruik meer konden maken van de groef die er de afgelopen jaren was ontstaan, waardoor techniek hier weer het grote verschil maakte. Brand ging prima met deze omstandigheden om en liet Betsema achter zich.

Brand een klasse apart

De race kenmerkte zich door het vele op- en afstappen van de rensters. In die omstandigheden wist Brand haar voorsprong op Betsema eenvoudig te consolideren, terwijl de rest van het veld al op een ontzettend grote achterstand reed. Pieterse verloor al driekwart minuut na drie rondes, terwijl de rest op meer dan een minuut zat.

Hoewel de spanning in de wedstrijd ontbrak, waren de omstandigheden van de cross spectaculair genoeg om er een boeiend slot van te maken. Na vijf rondes, een paar valpartijen, veel modder en gestoemp verder, verzekerde Brand zich van de zege. Ze was op geen enkel moment van de wedstrijd in de problemen gebracht door de andere rensters: duidelijk de koningin van Namen.

Pieterse zorgde ervoor dat het gehele podium van de wedstrijd uit Nederland kwam. Achter haar gingen Fen van Empel en Ceylin del Carmen Alvarado mee in het oranje-feestje door als vierde en vijfde te eindigen. De beste renster die niet uit Nederland kwam, was de Française Hélene Clauzel. Zij finishte op 1.44 minuut van Brand als zesde.

Uitslag Wereldbeker Namen 2021 - vrouwen

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws