Brand stoomt bij veldritrentree naar zege in doorregende Superprestige-cross in Gieten Veldrijden
Veldrijden

Brand stoomt bij veldritrentree naar zege in doorregende Superprestige-cross in Gieten

Brand stoomt bij veldritrentree naar zege in doorregende Superprestige-cross in Gieten

Lucinda Brand heeft in een doorregend decor de Superprestige-cross van Gieten op haar naam geschreven. De renster van Trek-Segafredo denderde in haar rentree in het veld op imponerende wijze naar de zege, voor Denise Betsema en Annemarie Worst.

Op Ceylin del Carmen Alvarado na stond de gehele vrouwentop van het veldrijden aan de start in Drenthe, wat een mooie koers beloofde. In de klei en stromende regen was het Sanne Cant die de beste start had, met wereldkampioene Brand in haar kielzog. Er moest veel gelopen worden in Noord-Nederland, waar het net als in het restant van Europa ontzettend veel had geregend en nog steeds deed.

Brand wilde zichzelf meteen laten gelden bij haar rentree en voerde al in ronde één een forcing door. Betsema en Cant volgden, maar die eerste liet niet lang met zich sollen. Aan het eind van de eerste ronde nam Betsema het heft in handen, terwijl Brand juist wat verder naar achter zakte.

Brand vindt nieuwe benen en knalt naar voren

Na twintig minuten wedstrijd herpakte Brand zich echter, waarna ze opnieuw de jacht inzette op Betsema. Ook Worst mocht nog niet uitgevlakt worden, maar het was toch echt Brand die Betsema bij de lurven greep aan het eind van ronde drie.

Brand greep de vierde ronde aan om de benen van haar opponente Betsema eens flink te testen. Die bleef lang aanhaken, maar uiteindelijk brak de veer alsnog. Betsema bleef knap volharden, maar zag Brand seconde per seconde verder uitlopen. De handen konden zodoende in de lucht bij Brand, na een zeer knappe race.

Uitslag Superprestige Gieten vrouwen 2021

1. Lucinda Brand
2. Denise Betsema + 0.08
3. Annemarie Worst + 1.02
4. Aniek van Alphen + 1.41
5. Inge van der Heijden + 1.48
6. Yara Kastelijn + 1.57
7. Puck Pieterse + 2.01
8. Sanne Cant + 2.05
9. Shirin van Anrooij ''
10. Fem van Empel + 2.40


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws