Britse Kay wint bij afwezigheid Nederlandse topvrouwen in loodzware Ethias Cross Leuven Veldrijden
Veldrijden

Britse Kay wint bij afwezigheid Nederlandse topvrouwen in loodzware Ethias Cross Leuven

Britse Kay wint bij afwezigheid Nederlandse topvrouwen in loodzware Ethias Cross Leuven

Anna Kay heeft haar terugkeer in de cross nog maar eens kracht bijgezet. De renster uit Groot-Brittannië rekende in een tweestrijd die eigenlijk geen strijd was af met Ellen Van Loy, bij afwezigheid van de toppers van de afgelopen weken.

Het was de kleine Kay die direct vanaf de start het heft in handen nam. De Britse brak recent haar sleutelbeen en wilde in Leuven ongetwijfeld zien dat ze meer dan op de weg terug was. Ouderdomsdeken Van Loy volgde in haar spoor, maar kon haarzelf moeilijk meten met de technische vaardigheid van haar directe opponente.

Waar Van Loy lopend over de balkjes en het wasbord heen moest, kon de vinnige Kay keer op keer uitlopen middels sprongen. Dit zorgde ervoor dat ze al vroeg in de race een gat nam, waarmee de top twee van deze cross eigenlijk al na één ronde vastlag.

Van Loy maakte naarmate de koers vorderde wat meer foutjes, waardoor Kay soeverein naar de zege kon soleren. Achter de twee werd Laura Verdonschot sterk derde.

Uitslag Ethias Cross Leuven vrouwen

1. Anna Kay
2. Ellen Van Loy
3. Laura Verdonschot

4. Amira Mellor
5. Karen Verhestraeten
6. Maud Kaptheijns
7. Josie Nelson
8. Xan Crees
9. Susanne Meistrok
10. Sterre Vervloet

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws