Vollering houdt DSM-rensters af en is eerste winnares van NK gravel Wielrennen
Wielrennen

Vollering houdt DSM-rensters af en is eerste winnares van NK gravel

Vollering houdt DSM-rensters af en is eerste winnares van NK gravel

Tijmen Eising en Demi Vollering zijn de eerste winnaar en winnares van het NK gravel. De wedstrijd werd in Epe verreden, waar een parcours was uitgetekend over een ronde van 7,5 kilometer.

Eising, in 2009 wereldkampioen veldrijden bij de junioren, kwam samen met VolkerWessels-ploegmaat Coen Vermeltfoort over de streep. Daan van Sintmaartensdijk werd derde, ook namens die ploeg. Gekende gravelrijders als Laurens ten Dam en Thomas Dekker deden niet mee in Epe, waar het er modderig bij lag.

Vrouwen maken er spetterende wedstrijd van

Bij de vrouwen wel professionele rensters aan de start en die lieten zich ook gelden. Vollering en Floortje Mackaij reden namens SD Worx en Team DSM weg bij de concurrentie. Zij pakten al snel veertig seconden voorsprong, waarna ook Mackaij's ploeggenote Lorena Wiebes het gevaar zag en de oversteek probeerde te maken.

Wiebes naderde tot op negentien seconden, maar moest in de voorlaatste ronde toegeven dat het niet voor haar ging zijn vandaag. Zodoende mochten Vollering en Mackaij uitmaken wie er met de titel ging lopen. Uiteindelijk was het de renster van SD Worx, Vollering, die met de zege ging lopen.

Uitslag NK gravel mannen & vrouwen

️🥇️ Tijmen Eising / Demi Vollering
🥈️ Coen Vermeltfoort / Floortje Mackaij
🥉 Daan van Sintmaartensdijk / Lorena Wiebes

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws