Cant mag weer eens juichen na zege in Meulebeke; kersvers wereldkampioene Bäckstedt tweede Veldrijden
Veldrijden

Cant mag weer eens juichen na zege in Meulebeke; kersvers wereldkampioene Bäckstedt tweede

Cant mag weer eens juichen na zege in Meulebeke; kersvers wereldkampioene Bäckstedt tweede

Sanne Cant heeft haar eerste overwinning van het cross-seizoen binnen. De Belgisch kampioene was in de Ethias Cross in Meulebeke sterker dan de Britse Zoe Bäckstedt.

Cant domineerde de veldrit in Meulebeke eigenlijk van start tot finish. Ze startte sterk en sloeg meteen een gaatje met de rest. Alleen Alicia Franck kon mee, maar door een valpartij haakte zij af. Bäckstedt, die vorige week nog wereldkampioene op de weg werd bij de junioren, kwam wat trager op gang, maar reed wel indrukwekkend naar het wiel van Cant en Franck toe. Toen Franck was weggevallen, kon Bäckstedt wel mee.

Cant was duidelijk de sterkste van de twee op de technische stroken van het parcours, Bäckstedt had de grotere motor. De twee waren aan elkaar gewaagd, tot de voorlaatste ronde. Cant sloeg andermaal een gat in een zandstrook en werd niet meer teruggezien. Bäckstedt treurde niet en rolde keurig als tweede binnen.

Uitslag Ethias Cross Meulebeke vrouwen 2021

1. Sanne Cant
2. Zoe Bäckstedt
3. Marie Schreiber
4. Marion Norbert Riberolle
5. Alice Maria Arzuffi
6. Alicia Franck
7. Ellen Van Loy
8. Maud Kaptheijns
9. Karen Verhestraeten
10. Kiona Crabbé

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws