Van den Broek-Blaak wordt tiende in Roubaix: 'Was helemaal leeg op het einde' Vrouwenwielrennen
Vrouwenwielrennen

Van den Broek-Blaak wordt tiende in Roubaix: 'Was helemaal leeg op het einde'

Van den Broek-Blaak wordt tiende in Roubaix: 'Was helemaal leeg op het einde'

Chantal van den Broek-Blaak sloot de eerste vrouweneditie van Parijs-Roubaix af met een tiende plaats. De renster van Team SD Worx rolde in gezelschap van een uitgedund peloton over de meet en was na afloop 'helemaal leeg'.

Hoe beleefde Van den Broek-Blaak de koers? 'Het was superzwaar natuurlijk', antwoordt ze aan de NOS. 'Ik denk dat iedereen helemaal leeg is nu. Het was gewoon een hele chaotische koers, maar we zaten er best lekker in', zo vertelt ze over de wedstrijd, die werd opgeschrikt door verschillende valpartijen. 'Je weet dat er van alles kan en gaat gebeuren. Het enige wat je dan kan doen, is blijven rijden. Ik was helemaal leeg op het einde.'

'Ons plan was om zo lang mogelijk mee te spelen met zoveel mogelijk dames', vervolgt Van den Broek-Blaak. 'Het was hopen dat iedereen kapot zat en we nog wat finalemoves konden doen, maar iedereen zat op de limiet.' De race werd uiteindelijk gewonnen door Elizabeth Deignan, die een solo van ruim tachtig kilometer uit haar mouw schudde. 'Dat is echt superknap, ik had het niet verwacht. Er was zoveel wind, dus het is knap om dan zo vooruit te kunnen blijven. Petje af', aldus de renster van Team SD Worx.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws