Cross helpt Van der Poel met rouwverwerking: 'Hij was er altijd met een knuffel' Veldrijden
Veldrijden

Cross helpt Van der Poel met rouwverwerking: 'Hij was er altijd met een knuffel'

Cross helpt Van der Poel met rouwverwerking: 'Hij was er altijd met een knuffel'

Het is een zware week geweest voor Mathieu van der Poel, die zijn geliefde grootvader Raymond Poulidor zag ontvallen. Desondanks wist hij dit weekend weer twee crossen te winnen, wat erg knap is en wat vader Adrie ook niet verwachtte.

Over de Wereldbeker in Tabor zegt Adrie van der Poel dat hij ‘een zesde plaats of zo’ verwachtte voor zijn zoon na het overlijden van Poupou. ‘Matje vertrok deze week op training, kreeg twee lekke banden en stond meteen weer thuis. Normaal steekt hij nieuwe banden en is hij weer weg. Nu niet. Ik denk dat hij nu heel goed heeft beseft dat de band met zijn opa dieper ging dan elkaar eens zien in de cross’, aldus Adrie bij Het Nieuwsblad.

Dat de dood van Poulidor hard aankwam bij Van der Poel werd duidelijk in het flashinterview na de cross in Tabor, waar hij zeer geëmotioneerd was en amper uit zijn woorden kwam. ‘Omdat ik besefte dat hij nooit meer aan de kant van de weg zou staan, terwijl hij er vroeger altijd was met een knuffel. Je bent kapot na de cross en als die vraag komt, is dat heel moeilijk. Maar ik wilde absoluut crossen. Als ik niet had gereden, had ik het nog veel moeilijker gehad. Dit is voor mij de beste manier om bezig te blijven.’

Na de ontlading van zaterdag was het zondag al beter, zag Van der Poel senior, die wel weet dat het nog niet voorbij is. ‘Ook de uitvaart wordt deze week een moeilijk moment. Straks zal het allemaal wel beter worden, maar volgend weekend zullen we ons er nog even door moeten spartelen.’ (Foto: Proshots)


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws