Dan toch einde carrière voor crosser Tom Meeusen: 'Deze keer stop ik er echt mee' Veldrijden
Veldrijden

Dan toch einde carrière voor crosser Tom Meeusen: 'Deze keer stop ik er echt mee'

Dan toch einde carrière voor crosser Tom Meeusen: 'Deze keer stop ik er echt mee'

Tom Meeusen heeft afgelopen zaterdag in de Exact Cross Essen zijn laatste professionele veldrit gereden. De Vlaming liep al eerder met de gedachte om een punt achter zijn carrière te zetten, maar wist vorige maand nog te vertellen dat 'na een duwtje van het hele Deschacht-Hens-Maes-team' hij ook in 2023 in het veld blijft te zien. Tevergeefs, want Meeusen heeft laten weten per direct te stoppen.

'Deze keer echt', laat de 34-jarige coureur op zijn Instagram weten. 'Dankuwel aan iedereen voor de mooie jaren. Ik heb in Essen geprobeerd om het tij nog eens te keren maar ik moet eerlijk zijn tegenover mezelf. Het maximum is eruit, ik ben in alle stilte kunnen stoppen met veel mensen rond mij die ik graag heb. Dankuwel voor de mooie jaren.'

De carrière van Meeusen, vooral geroemd door zijn goede techniek, begon bij het Fidea Cycling Team (tegenwoordig Baloise-Trek Lions), waarna hij ook enkele jaren aan de zijde van Mathieu Van der Poel bij Corendon-Circus reed. De Essenaar heeft onder meer twee wereldbekermanches en drie crossen in Superprestige achter zijn naam staan. Op het WK in Koksijde (2012) eindigde Meeusen op de vierde plaats.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws