EK Team Relay loopt uit op feest voor thuisrijders uit Frankrijk, België wordt derde Veldrijden
Veldrijden

EK Team Relay loopt uit op feest voor thuisrijders uit Frankrijk, België wordt derde

EK Team Relay loopt uit op feest voor thuisrijders uit Frankrijk, België wordt derde

Het EK veldrijden is van start gegaan! Voor één dag althans. Deze vrijdag stond de Team Relay 'gewoon' op de rol, maar net voordat deze om 15.15 uur van start ging kwam er al een persbericht vanuit de organisatie dat de zaterdagkoersen niet doorgaan.

Iets voor 15.00 uur kwam de UEC met het bericht dat de junioren vrouwen, beloften mannen en elite vrouwen zaterdag niet doorgaan. 'Door de extreme weersomstandigheden hebben de lokale autoriteiten van Loire-Atlantique besloten dat er op zaterdag 4 november geen evenementen mogen plaatsvinden. Alle EK-wedstrijden worden dus verzet naar zondag, het definitieve programma zal nog volgen.'

Vrijdag mocht er dus wel gefietst worden, wat dan ook werd gedaan. Met vijf landen welteverstaan, zonder Nederland. Bondscoach Gerben de Knegt koos ervoor om zijn vrouwen en mannen nog één dag extra rust te geven. België deed met onder meer Xaydee Van Sinaey, Sanne Cant en Witse Meussen mee, voor de rest waren Frankrijk, Italië, Groot-Brittannië en Tsjechië present.

Constant haasje-over, maar uiteindeljk thuisrijders die met titel naar huis gaan

De Belgen en Tsjechen gingen goed van start, terwijl de Britten in ronde één al duidelijk moesten toegeven. In de tweede ronde kwam de boel op zijn kop te staan en waren het de thuisrijders uit Frankrijk en de Italianen die de kop namen. Dit alles had te maken met de planning: mannen en vrouwen (van verschillende categorieën) reden door elkaar heen en dus fluctueerden de rondetijden nogal.

Richting het einde komen dan de beste landen ook gewoon bovendrijven, wat in dit geval de Fransen leken te zijn. Zij gingen met een mooie voorsprong het laatste gedeelte van de wedstrijd in, terwijl de Britten hun mindere start intussen ook hadden goed gemaakt voor een podiumplek. Zij werden uiteindelijk nog sterk tweede, voor België.

Uitslag Team Relay EK veldrijden 2023

🥇️ Frankrijk
🥈️ Groot-Brittannië
🥉 België

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws