Strafrechtelijk onderzoek naar dood van Mäder gestaakt: geen verband met val Sheffield in dezelfde bocht Wielrennen
Wielrennen

Strafrechtelijk onderzoek naar dood van Mäder gestaakt: geen verband met val Sheffield in dezelfde bocht

Strafrechtelijk onderzoek naar dood van Mäder gestaakt: geen verband met val Sheffield in dezelfde bocht

Het strafrechtelijk onderzoek naar aanleiding van de tragische dood van Gino Mäder in de Ronde van Zwitserland van dit jaar is donderdag gestaakt, zo meldt de Zwitserse Officier van Justitie vrijdag. Er wordt geen derde partij vervolgd naar aanleiding van het dodelijke ongeval.

Het parket van Graubünden startte onmiddellijk na de val van Mäder, op 15 juni tijdens de vijfde rit van de Ronde van Zwitserland, een strafrechtelijk onderzoek. Op basis van uitgevoerde interviews, een onderzoek naar de fiets van Mäder en onderzoek van het lichaam van Mäder door het Instituut voor Forensische Geneeskunde kon geen derde partij vervolgd worden voor strafrechtelijk relevante schuld aan de dood van de Zwitserse wielrenner.

Onderzoek brengt geen verband tussen valpartijen Mäder en Sheffield aan het licht

Mäder viel in de afdaling richting La Punt en liep daarbij ernstige verwondingen op, waarna hij de dag erna kwam te overlijden. Uit het onderzoek bleek dat Mäder zonder invloed van derden over de rand van de weg reed en naar beneden viel, in een beekje. Er is geen bewijs gevonden dat deze crash verband hield met het de crash van INEOS Grenadiers-coureur Magnus Sheffield, die op hetzelfde punt eerder ten val was gekomen.

Ook de organisatie van de Ronde van Zwitserland treft geen blaam, meldt het parket van Graubünden. 'De voor veiligheid verantwoordelijke functionarissen over adequate specificaties beschikten, die op de dag van het ongeval werden opgevolgd', aldus de instanties.

Mäder lijkt zodoende vooral het noodlot te hebben getroffen in de ronde van zijn land. De uit Flawill afkomstige renner van Bahrain Victorious werd uiteindelijk 26 jaar. De Ronde van Zwitserland ging - mede door toedoen van zijn ouders - door na het incident, al werd de zesde rit wel geneutraliseerd afgewerkt en stapten enkele coureurs - waaronder de ploeggenoten van Mäder - wel uit koers na die etappe.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws