IDL Kijktip | Klaarmaken voor klassieke prachtcrossen: Van Aert in Overijse en VDP op de Koppenberg Veldrijden
Veldrijden

IDL Kijktip | Klaarmaken voor klassieke prachtcrossen: Van Aert in Overijse en VDP op de Koppenberg

IDL Kijktip | Klaarmaken voor klassieke prachtcrossen: Van Aert in Overijse en VDP op de Koppenberg

Komend weekend is het tijd voor twee klassiekers van naam en faam in de veldritwereld. Overijse (zondag) en de Koppenberg (maandag) zijn het decor van twee prachten van races, waarbij jammer genoeg niet iedereen zal meedoen. Maaarrrrr, gelukkig hebben we in deze IDL Kijktip het (recente) verleden nog!

Overijse: Wout vs. Mathieu

Voor de Wereldbekerwedstrijd van zondag in Overijse kun je niet beter inkomen dan met de meest recente editie, één van de thrillers in het oeuvre van Wout vs. Mathieu, oftewel Van Aert tegen Van der Poel. In de laatste Wereldbekermanche van de veldritwinter van 2020/2021 liep de cross in Overijse uit op een prachtig schouwspel tussen de twee.

Beide mannen waren nog in de race om het eindklassement voor de Wereldbeker. Al vroeg in de race namen ze afstand, maar vervolgens speelden ze haasje-over na meerdere pechgevallen/valpartijen. Uiteindelijk geraakte Van Aert voorop, maar Van der Poel gaf zich a lá Hamilton vs. Verstappen niet zomaar over. In de laatste ronde maakte een foutje een einde aan de ambities van de Nederlander, die Van Aert de wedstrijd én de Wereldbeker zag winnen.

Koppenberg: De vloekcross van Van der Poel

De Koppenbergcross en Van der Poel: het is geen gelukkig huwelijk. De Nederlander zakte al meermaals door het ijs in deze wedstrijd, wat al resulteerde in een vijftiende en 21e notering in deze klassieker op de kalender. Eén keer was de wedstrijd wel aan Matje besteed, en wel in 2017. De enige keer dat hij er op het podium stond.

Wout van Aert wist de drie edities daarvoor te winnen, maar Van der Poel wilde in die editie raak schieten. Hij raakte in een intense strijd verwikkeld met het Telenet-Fidea Lions-duo Lars van der Haar en Toon Aerts, die uiteindelijk geen direct antwoord hadden op een machtige versnelling van de alleskunner. Na de finish donderde Van der Poel volledig kapot in elkaar.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws