Ijzersterke Worst houdt Brand van 21ste zege in Sluitingsprijs Oostmalle Veldrijden
Veldrijden

Ijzersterke Worst houdt Brand van 21ste zege in Sluitingsprijs Oostmalle

Ijzersterke Worst houdt Brand van 21ste zege in Sluitingsprijs Oostmalle

Annemarie Worst heeft zondag de Sluitingsprijs in Oostmalle gewonnen. In de finale wist ze zich te ontdoen van Denise Betsema en Europees kampioene Lucinda Brand, waarna Worst naar de overwinning soleerde.

Op het voormalig NAVO-vliegveld in Malle stond onder regenachtige omstandigheden de laatste cross van een druk seizoen op het programma. Waar verschillende vrouwen al een punt achter hun seizoen hebben gezet, kon er met de aanwezigheid van Denise Betsema, Annemarie Worst, Sanne Cant en veelwinnaar Brand nog steeds over een ijzersterk deelnemersveld worden gesproken. De laatste kon haar 21ste overwinning van het seizoen boeken. Ze moest dan echter wel afrekenen met de titelverdedigster Betsema, die goed uit de voeten kan op de verschillende zandstroken, die het parcours kende.

Worst start sterk, Betsema en Brand niet

De beste start was echter weggelegd voor Worst, die gelijk een gat sloeg met de rest van vijf seconden. Waar Worst haar start niet had gemist, gold dat wel voor Betsema en Brand, de laatste omdat ze bij het opdraaien van de eerste zandstrook een foutje maakte. Worst profiteerde daarvan en reed zodoende haar voorsprong bijeen.

Worst kende een sterke dag, want aan het eind van de eerste ronde had ze haar voorsprong al verdubbeld naar tien seconden. De strijd was daarentegen nog niet gestreden. Met name Brand trok stevig door in de achtervolging. Zo hard, dat Betsema haar wiel nauwelijks kon houden.

Brand en ook Betsema geven zich niet gewonnen

Toch was het zelfs voor Brand geen vanzelfsprekendheid om terug te keren. Worst hield namelijk goed stand en had bij het ingaan van de vierde ronde nog steeds een voorsprong van zeven seconden. Inmiddels moest Betsema het wiel van Brand laten gaan. Zodoende leek de cross op een tweestrijd tussen Worst en Brand uit te lopen.

Aan het eind van ronde vier was er écht sprake van een tweestrijd. Brand had Worst namelijk na een lange achtervolging eindelijk teruggepakt. De twee lieten het tempo daarna echter zakken, waardoor ook Betsema vooraan kon terugkeren. De tweestrijd werd zodoende een driestrijd, althans kortstondig.

Want uiteindelijk werd het geen driestrijd, maar ook geen tweestrijd. Wie mogelijk dacht dat Brand het klusje zou klaren nu ze was teruggekeerd, kwam bedrogen uit. Worst voerde in de slotronde namelijk de forcing en Brand kon de versnelling van haar landgenote niet gelijk beantwoorden. De Europees kampioene schoof op een glibberige strook zelfs onderuit, waardoor ze de tweede plek kwijtspeelde aan Betsema, die ook niks meer kon doen aan de uiteindelijke zege van Worst.

Uitslag Sluitingsprijs Oostmalle vrouwen 2022

1. Annemarie Worst
2. Denise Betsema + 0.08
3. Lucinda Brand + 0.27

4. Marion Norbert-Riberolle ''
5. Sanne Cant + 0.40

6. Aniek van Alphen ''
7. Alicia Franck + 0.52
8. Marie Schreiber + 1.08
9. Zoe Bäckstedt + 1.26
10. Marte Truyen + 2.35


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws