Imposante Brand domineert van start tot finish in Superprestigecross in Merksplas Veldrijden
Veldrijden

Imposante Brand domineert van start tot finish in Superprestigecross in Merksplas

Imposante Brand domineert van start tot finish in Superprestigecross in Merksplas

Lucinda Brand heeft haar topvorm in het veld nog maar eens kracht bijgezet met een knappe overwinning in de Superprestige-manche van Merksplas. De vrouw uit Dordrecht reed van start tot finish aan kop.

De wedstrijd van Sanne Cant was over voor het goed en wel begonnen was: de Belgisch kampioene kwam hard ten val en was voor de rest van de race op een niet te beginnen inhaalrace aangewezen. Ceylin del Carmen Alvarado dook als eerste het veld in, maar werd al snel overrompeld door Brand, die in tegenstelling tot normaal direct de kop nam.

Brand besloot haar concurrentie geen lucht te gunnen en reed hard door, met Inge van der Heijden in haar spoor. Van der Heijden is een gekende startster, maar kreeg aan het eind van de eerste ronde bijval van onder meer Annemarie Worst en Alvarado, op papier de grote concurrentes van Brand.

Interessante strijd om het podium

In de derde van zevende rondes ontstond een groepje achtervolgers met Worst, Yara Kastelijn, Alvardo en Betsema, maar de vogel (Brand) was al lang en breed gaan vliegen. De strijd om de podiumplaatsen werd er niet minder interessant om: de vier vrouwen achter de koploopster bestookten elkaar constant, maar echt gaten slaan lukte lange tijd niet.

Alvarado was de eerste die moest passen van de vier, waarna Worst in de voorlaatste ronde de overige dames een hak probeerde te zetten. Kastelijn en Betsema weerden zich echter kranig, maar die eerste kreeg het in de slotronde alsnog lastig. Uiteindelijk werd de strijd tussen Worst en Betsema in de laatste ronde in het voordeel beslecht van Worst.

Uitslag Superprestige Merksplas vrouwen 2021

1. Lucinda Brand
2. Annemarie Worst + 0.19
3. Denise Betsema + 0.21
4. Yara Kastelijn + 0.23

5. Ceylin del Carmen Alvarado + 1.08
6. Manon Bakker + 1.30

7. Inge van der Heijden + 1.47
8. Aniek van Alphen + 1.43

9. Anna Kay + 2.14
10. Perrine Clauzel + 2.46

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws