Interview | Manon Bakker hoorde om half elf 's avonds dat ze volgende dag WK moest rijden: 'Heel gek' Veldrijden
Veldrijden

Interview | Manon Bakker hoorde om half elf 's avonds dat ze volgende dag WK moest rijden: 'Heel gek'

Interview | Manon Bakker hoorde om half elf 's avonds dat ze volgende dag WK moest rijden: 'Heel gek'

Manon Bakker werd vrijdagavond nog opgeroepen voor het WK veldrijden na het afhaken van Aniek van Alphen met corona. Een mooie opsteker voor de dame uit Flevoland, al kon ze zich na een hectische voorbereiding niet meer in de strijd om de ereplaatsen mengen. In de Leiderstrui sprak haar na afloop.

Bakker eindigde uiteindelijk op de zeventiende plaats. 'Ik heb m’n best gedaan. Het is niet de uitslag waar ik op had gehoopt, maar dat was te verwachten. Ik hoopte nog via de underdogpositie wat voordeel te behalen, maar de benen waren niet goed genoeg', concludeerde ze na afloop.

Bakker moest teleurstelling van missen WK dan toch omzetten in motivatie

'Ik had vrijdag kei getraind, want ik had natuurlijk niet verwacht dat ik nog opgeroepen zou worden. Maar het is alsnog heel mooi om mee te maken', stelde Bakker, die om half elf 's avonds te horen kreeg dat ze de volgende dag het WK moest rijden.

'Gerben had me al verteld dat ik de telefoon tot middernacht aan moest houden, maar je gaat er niet vanuit dat dat dan echt gebeurd. Om half elf was het dus toch zo, maar dan kan je natuurlijk niet van een ideale voorbereiding spreken', concludeert Bakker.

'We moesten de camper nog klaarmaken en alles. Dus ik ben pas zaterdagochtend gearriveerd', vertelde de Nederlandse. '‘Het is wel even schakelen natuurlijk. Je hebt er heel veel zin in, maar het was wel heel gek. Ik was net een beetje over de teleurstelling dat ik er niet bij zou zijn heen, maar toen mocht ik plots wel mee doen.’

Hoe pak je dat dan precies aan? 'Gewoon schakelen en er het beste van maken. Het was een kort nachtje, maar je hoopt dan wel dat het goed gaat. Helemaal ook in de situatie waarin ik zat. Er was dus helemaal geen sprake van enige vorm van revanche of iets dergelijks, maar gewoon een kwestie van hard rijden.

Tom van der Salm (Twitter: @TomvanderSalm) | e-mail: t.vandersalm@indeleiderstrui.nl)


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws