Interview | Zieke Nieuwenhuis bikkelde met Van Aert voor wiel Van der Poel: 'Dat weet ik niet eens meer, joh' Veldrijden
Veldrijden

Interview | Zieke Nieuwenhuis bikkelde met Van Aert voor wiel Van der Poel: 'Dat weet ik niet eens meer, joh'

Interview | Zieke Nieuwenhuis bikkelde met Van Aert voor wiel Van der Poel: 'Dat weet ik niet eens meer, joh'

Voor Joris Nieuwenhuis was het WK veldrijden 2023 er één om snel te vergeten. De coureur van Baloise Trek Lions ging uitstekend van start, maar voelde al snel dat er pap in de benen zat. En dat zorgde voor teleurstelling, zo gaf hij na afloop te kennen aan In de Leiderstrui.

Het was een mooi gezicht, zo net na de start: Lars van der Haar die als een komeet uit de startblokken ging, met Mathieu van der Poel en Nieuwenhuis in zijn spoor. Drie Nederlanders doken als eersten het veld in, al moest Nieuwenhuis snel voor zijn plekje vechten met Wout van Aert en Laurens Sweeck.

'Dat weet ik al niet eens meer, joh', aldus de man die normaal voor Baloise Trek Lions koerst. 'Ik had daarna al redelijk snel door dat het hem niet ging worden. Ik dacht: ik probeer het in het begin, maar het werd het hem niet. Uiteindelijk heb ik de wedstrijd op karakter uitgereden; in elke andere koers was ik uitgestapt. Hier kon ik niet uitstappen.'

De battle voor een plek in de top vijf van Nieuwenhuis met Sweeck en Van Aert
De battle voor een plek in de top vijf van Nieuwenhuis met Sweeck en Van Aert

Nieuwenhuis voelde zich 'nog nooit zo slecht in een wedstrijd'

'Hoeveelste ik ben geworden? Ergens tussen de 25e en 30e plek', schatte de uiteindelijke nummer 26 het goed in. 'Ik denk dat ik ziek aan het worden ben ofzo. Ik heb me echt nog nooit zo slecht gevoeld in een wedstrijd, ik voel me totaal niet goed', klonk het bij een teleurgestelde Nieuwenhuis.

De veldrijder met baard had ook al door dat hij waarschijnlijk geen onderdeel zou zijn van de festiviteiten na de overwinning van Van der Poel en co, ondanks dat hij met zijn goede start een aandeel had in de overwinning. 'Ik moet nog kijken hoe mijn ziekte zich gaat ontwikkelen, want dit voelt niet goed.' Uiteindelijk werd er helemaal geen feestje gevierd, daar de KNWU het door geldgebrek niet kon veroorloven om het hotel nog een nacht af te huren.

Tom van der Salm (Twitter: @TomvanderSalm) | e-mail: t.vandersalm@indeleiderstrui.nl)


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws