Interview | Pim Ronhaar hoorde via publiek dat Mathieu van der Poel op 'kutrondje' koers naar zijn hand zette Veldrijden
Veldrijden

Interview | Pim Ronhaar hoorde via publiek dat Mathieu van der Poel op 'kutrondje' koers naar zijn hand zette

Interview | Pim Ronhaar hoorde via publiek dat Mathieu van der Poel op 'kutrondje' koers naar zijn hand zette

Pim Ronhaar was zondag de derde Nederlander in de uitslag van het WK veldrijden. De coureur van Baloise Trek Lions was de eerste landgenoot die winnaar Mathieu van der Poel een highfive kon geven.

Ronhaar werd recent onder meer vierde op het NK in Zaltbommel en de X20 Trofee-cross van Hamme, maar kwam op het WK in eigen land geen moment echt in de buurt van de prijzen. Net als de andere Nederlanders reed hij een goede eerste ronde, maar daarna vloeide de kracht wat weg op het snelle parcours in West-Brabant.

'Ik weet het niet, het zal iets van vijftiende zijn geworden', vertelde Ronhaar (uiteindelijk zestiende, red.) direct na de meet aan In de Leiderstrui. 'Ik miste na vijf, zes rondes net de aansluiting met de groep van Lars van der Haar. Ik zat daar op veertig, vijftig meter, maar kreeg het gat niet gedicht. Als ik het was blijven proberen, was ik compleet stilgevallen', blikte hij realistisch terug.

'Voor mij is het best een kutrondje', deed de man uit Hellendoorn, die normaal excelleert op de zwaardere omlopen, verder. 'Het ligt mij echt niet. Maar ik heb er het meeste uitgehaald en het was echt wel genieten.'

Pim Ronhaar werd in 2021 beloftenwereldkampioen
Pim Ronhaar werd in 2021 beloftenwereldkampioen

Ronhaar kreeg via publiek mee dat Van der Poel won

'Ik wist van tevoren al dat het niet mijn rondje zou zijn, dus dan sta je mentaal ook al 1-0 achter. Maar ik heb er het beste van gemaakt', aldus Ronhaar, die direct na de meet nog hoopte op een feestje met zijn landgenoten. Dat kwam er echter niet van, daar de KNWU en bondscoach Gerben de Knegt geen budget overhielden om het hotel tot zondagavond of maandagochtend af te huren.

'Het is natuurlijk super dat Mathieu wint. We reden richting de balken en ik hoorde veel mensen juichen, waarbij ik op een gegeven moment mee kreeg dat de Belgen hadden verloren. En dat betekende natuurlijk dat Mathieu had gewonnen, dus dat was wel heel gaaf.'

Tom van der Salm (Twitter: @TomvanderSalm) | e-mail: t.vandersalm@indeleiderstrui.nl)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws