Jongeling Kuypers schittert bij afwezigheid toppers en is opvolger Van Aert in Essen Veldrijden
Veldrijden

Jongeling Kuypers schittert bij afwezigheid toppers en is opvolger Van Aert in Essen

Jongeling Kuypers schittert bij afwezigheid toppers en is opvolger Van Aert in Essen

Gerben Kuypers heeft zichzelf een mooie dienst bewezen met een overwinning in de Exact Cross Essen. De jonge Belg profiteerde van een hoop pech bij zijn opponenten, maar maakte zelf vooral geen fouten in de veldrit nabij Robotland.

Bij de rentree van David van der Poel geen Mathieu (stage in Spanje), titelverdediger Wout van Aert, Tom Pidcock, Michael Vanthourenhout en co (cross in Dublin zondag) in Essen, wat aan de ene kant toch wel verfrissend was. Letterlijk en figuurlijk, want de omstandigheden in Essen waren in één woord samen te vatten: koud. Gevoelstemperaturen redelijk onder de nul, dus het was zaak om snel warm te worden.

Dat moet ook Kuypers gedacht hebben, die het heft in de eerste rondes in handen nam. Topfavoriet Adams, die als enige de dubbel met Dublin doet, kende een wat moeilijkere beginfase. Hij sloot, samen met nog zes mannen, aan in de derde ronde, waar we dus een kopgroep van zeven mannen kregen. De Belg kende echter een pechwedstrijd, met een val in de vierde ronde als toppunt.

Mede door dit voorval raakten Kuypers en Emiel Verstrynge voorop, waarna die eerste door een lekke band van die tweede in zijn uppie vooruit geraakte. Verstrynge verloor ontzettend veel posities op deze manier, wat ervoor zorgde dat Jente Michels (Alpecin-Deceuninck) zijn plekje over kon pakken. Kuypers reed ondertussen toch al een heel stuk vooruit en deed op die manier een serieuze gooi naar de overwinning, al waren we op dat moment halfweg cross.

Kuypers, die dit seizoen al veel wedstrijden won in Frankrijk, wist zijn voorsprong uit te breiden naar goed 35 seconden, waarna Adams er in de zevende ronde vanuit de achtergrond toch nog maar een slinger tegenaan gooide. Adams denderde op deze manier achter zijn opponent aan, maar moest uiteindelijk toch zijn meerdere erkennen in de sterke 22-jarige jongeling uit Nieuwpoort.

Uitslag Exact Cross mannen 2022

Results powered by FirstCycling.com

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws