David van der Poel maakt 'kleine comeback' in de cross: 'Wil mij vooral amuseren' Veldrijden
Veldrijden

David van der Poel maakt 'kleine comeback' in de cross: 'Wil mij vooral amuseren'

David van der Poel maakt 'kleine comeback' in de cross: 'Wil mij vooral amuseren'

David van der Poel heeft zaterdag zijn rentree in het veld gemaakt. De Nederlander was present in de Exact Cross in Essen, terwijl broer Mathieu met de rest van Alpecin-Deceuninck in Spanje is voor het trainingskamp van de Belgische formatie.

'Een kleine comeback zou je het wel kunnen noemen', lachte Van der Poel op voorhand voor de camera van VTM. 'Het doel is vooral om mijzelf te amuseren, ik voel me klaar om er weer in te komen. Daar is dit een mooie cross voor', aldus David. 'Het deelnemersveld is hier niet super, maar er doen nog steeds goede renners mee en die jonge gasten zijn ook prima in vorm.' Het gros van de veldrijders is namelijk in Dublin, waar zondag een Wereldbekercross verreden wordt. De enige renner die zowel zaterdag in Essen als zondag in Dublin aan de start staat, is Jens Adams.

David van der Poel over zijn rugklachten

Concrete ambities gaf Van der Poel niet mee. 'Als ik één uur mijn ding kan doen, zou ik al blij zijn', herhaalde hij zijn ambitie om zichzelf vooral te amuseren. Dan moet de rug wel meewerken, maar dat gaat volgens Van der Poel beter. 'Daar gaat het op zich goed mee, ik heb er de hele zomer hard aan gewerkt en heb er op de weg zo goed als geen last van.'

'In het algemeen is het heel veel verbeterd en die lijn wil ik door zetten', sloot David af in het startinterview. Zijn grote doel van deze winter is deelname aan het WK in Hoogerheide, vertelde hij eerder al tegen onder meer In de Leiderstrui. 'Ik heb de afgelopen twee jaar moeilijke momenten gehad in de cross. Het WK in Hoogerheide geeft heel veel motivatie. Ik hoop dat ik daar mag rijden.' Broer Mathieu ziet dat WK ook als zijn doel, met de ambitie om er te winnen.

Vader Adrie zag het met genoegen aan. 'Hij heeft geen last van zijn rug en dat is positief. De uitslag is niet van belang, het is vooral belangrijk dat het goed gaat en hij daarop verder kan werken.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws