Kastelijn klimt en daalt veruit het beste in Ethias Cross Beringen Veldrijden
Veldrijden

Kastelijn klimt en daalt veruit het beste in Ethias Cross Beringen

Kastelijn klimt en daalt veruit het beste in Ethias Cross Beringen

Yara Kastelijn heeft op imponerende wijze haar naam op de erelijst van de Ethias Cross in Beringen gezet. De Nederlandse bleek bergop de sterkse in de klimcross en klopte op die manier enkele landgenotes.

In mooi weer, maar niet zo'n goed crossweer, vertrokken de rensters voor de wedstrijd in Beringen. Topfavoriete Betsema miste haar start wat en werd zodoende op achtervolgen aangewezen. Wie haar start wel goed aanpakte, was Kastelijn. De klimster uit Brabant pakte de kop in de eerste meters heuvelop en was op die manier ook de eerste die doorkwam bij passage één.

Betsema en Van Empel gingen in de achtervolging op de eenzame koploopster Kastelijn, maar kwamen niet direct dichter dan vijf seconden. Sterker nog, Betsema maakte een slippertje en zag haar rivale alleen maar verder weg rijden. Dit zorgde ook voor een mentale opdoffer voor de vrouw uit Texel, die Van Anrooij zag passeren.

Kastelijn bleef stug doorduwen bergop en haar balans houden bergaf, wat het eigenlijk de perfecte cross maakte voor de sterke vrouw van IKO-Crelan. Niemand kon ook maar een beetje tippen aan het niveau van Kastelijn in deze cross.

Uitslag Ethias Cross Beringen vrouwen 2021

1. Yara Kastelijn
2. Shirin van Anrooij
3. Denise Betsema
4. Fem van Empel
5. Aniek van Alphen
6. Alicia Franck
7. Maud Kaptheijns
8. Anna Kay
9. Karen Verhestraeten
10. Marthe Truyen


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws