Sénéchal rondt Deceuninck-huzarenstukje knap af in Primus Classic, Van der Poel rijdt lek Wielrennen
Wielrennen

Sénéchal rondt Deceuninck-huzarenstukje knap af in Primus Classic, Van der Poel rijdt lek

Sénéchal rondt Deceuninck-huzarenstukje knap af in Primus Classic, Van der Poel rijdt lek

Florian Sénéchal is de winnaar van een felbetwiste editie van de Primus Classic geworden. De renner van Deceuninck-Quick-Step was de beste van een kopgroep van vier, die er een zeer mooie finale van maakten.

Met een prachtig deelnemersveld mocht de Primus Classic hopen op een mooie koers, welke afgetrapt werd door een Van Poppel. Niet Danny, niet Boy, maar Bingoal WB-renner Sebastién (geen familie) was present in de vroege vlucht van de dag, evenals Gerben Thijssen (Lotto Soudal), Romain Combaud (Team DSM), Jan-Willem van Schip (BEAT Cycling), Robin Skivild (Uno-X) en Bernat Font (EvoPro Racing).

Het peloton acteerde nerveus en greep de zes al op tachtig kilometer van de meet bijna bij de lurven, alhoewel Thijssen het daar niet direct mee eens was. Vervolgens ging een elite groepje voor het peloton uitrijden, met onder meer Davide Ballerini en Michal Gogl. Zij trokken naar de Moskesstraat, die volgende week centraal staat bij het WK wielrennen.

Sterk Deceuninck-blok maakt koers

De lastigheidsgraad was goed zichtbaar, daar de pas net ontstane kopgroep in stukken en brokken uiteenviel en Alaphilippe gas gaf in het peloton. De regerend wereldkampioen liet het tempo echter weer zakken, in de wetenschap dat zijn ploegmaat Ballerini vooraan wel eens de betere kon zijn van medevluchters Gogl, Dmitri Claeys, Matthijs Paasschens, Toms Skujins, Thymen Arensman en Dries De Bondt.

Israel Start-Up Nation had niemand mee en werd zodoende de achtervolging in gedwongen. Ballerini besloot hier niet op te wachten, hij gooide vooraan het tempo de lucht in. In het peloton maakten Sep Vanmarcke en Jasper Stuyven indruk op de kasseien. Van der Poel ging mee in het spoor, evenals Tosh van der Sande. In het peloton lieten de mannen van Deceuninck-Quick-Step het bij die versnelling even afweten, maar dat draaiden ze later knap terug.

Op 45 kilometer van de aankomst nam Van der Poel het heft in handen, met de regenboogtrui van Alaphilippe als schaduw op zijn wiel. Uiteindelijk zorgde dit er indirect voor dat de groep-Ballerini weer bij de lurven werd gevat. De volgende uitval kwam op naam van Alaphilippe, die Ballerini, Van der Poel en de sterke Van der Sande meekreeg. Even later ontstond er een kopgroep van elf man, met maar liefst vijf (!) jongens van Deceuninck-Quick-Step. Het mag dan ook geen verrassing heten dat deze groep snel afstand nam van de rest.

Van der Poel rijdt lek op slecht moment

Met deze groep beloofde het een spannende finale te worden, die jammer genoeg vroeg onthoofd werd door een lekke band van Van der Poel, net op het moment dat Deceuninck-Quick-Step begon aan de gekende tactiek met veel aanvallen. Dit resulteerde in een kopgroep van vijf met Sénéchal en Honoré, maar ook Stuyven, Simon Clarke en Van der Sande.

De overige Deceuninck-mannen lieten zich inlopen door de groep-Van der Poel, waar de overige kerels van Alpecin-Fenix begonnen met tempo maken. Voor heel even dan, want ook zij gaven snel de pijp aan Maarten. Zo kregen de vijf vooraan een mooie kans op een dito zege.

Honoré beet het spits af met een aanval, maar het gat werd met verve dichtgereden door Stuyven. Vervolgens was het aan Sénéchal, die op zijn beurt gevolgd werd door Van der Sande. De Lotto-Belg was zeer sterk en geraakte uiteindelijk voorop met Honoré, met Sénéchal en Stuyven op het vinkentouw daarachter.

In de laatste kilometers leidde het tot een soort sur place met vier, die telkens onderbroken werd door een aanval van Honoré. Van der Sande liet hem echter absoluut niet rijden, waarop Honoré de sprint inluidde voor Sénéchal. Die maakte het ook zeer sterk af: een knap staaltje van de ploeg-Lefevere.

Uitslag Primus Classic 2021


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws