Kay kiest voor nieuw avontuur bij Proximus-Cyclis-Alphamotorhomes: 'Ook groeien als wegwielrenster' Veldrijden
Veldrijden

Kay kiest voor nieuw avontuur bij Proximus-Cyclis-Alphamotorhomes: 'Ook groeien als wegwielrenster'

Kay kiest voor nieuw avontuur bij Proximus-Cyclis-Alphamotorhomes: 'Ook groeien als wegwielrenster'

Transfernieuws in veldritland: Anna Kay verlaat Cyclocross Reds en voegt zich bij Proximus-Cyclis-Alphamotorhomes. De talentvolle renster uit Groot-Brittannië gaat bij haar nieuwe broodheer ook de nodige wegkoersen afwerken, zo wordt gemeld in een persbericht (op Instagram).

'Ik ben erg enthousiast met het vooruitzicht dat ik de komende twee seizoenen zal uitkomen voor Proximus-Cyclis-Alphamotorhomes', aldus de 24-jarige Kay, die zich medio januari kroonde tot Brits kampioene in het veldrijden. 'Direct na de eerste gesprekken was ik ervan overtuigd dat het een goede match zou zijn. Naar mijn idee is het een goede en fijne omgeving om verder te groeien als renster.'

Kay op de weg, in het veld en als gravelrenster?

Kay, wiens beste resultaat in een klassementscross een derde stek in de Koppenberg (X2O Trofee) was, zal zich hoofdzakelijk blijven focussen op het veldrijden. 'Maar ik kijk er ook naar uit om de ploeg op de weg te ondersteunen en ook zelf nog te groeien als wegwielrenster', voegt ze daaraan toe. 'Ik ben enorm gemotiveerd om mezelf zo goed mogelijk te tonen in de Britse kampioenstrui, wanneer we in september weer het veld induiken. Laten we er iets moois van maken.'

In december - ten tijde van de Exact Cross in Essen - sprak In de Leiderstrui nog met Kay, die destijds aangaf dat ze zich de komende jaren ook steeds nadrukkelijker op het rijden van gravelraces zou willen gaan toeleggen. We zijn benieuwd!

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws