Ferrand-Prévot doet wederom wat een wereldkampioene betaamt: Française soleert naar zege in Banyoles Mountainbiken
Mountainbiken

Ferrand-Prévot doet wederom wat een wereldkampioene betaamt: Française soleert naar zege in Banyoles

Ferrand-Prévot doet wederom wat een wereldkampioene betaamt: Française soleert naar zege in Banyoles

Dylan van Baarle maakte zowel op zaterdag (Omloop Het Nieuwsblad) als op zondag (Kuurne-Brussel-Kuurne) deel uit van de Visma | Lease a Bike-selectie. De Nederlandse WorldTour-ploeg triomfeerde met respectievelijk Jan Tratnik en Wout van Aert in die koersen en dus was het Openingsweekend geslaagd. Voor Van Baarle was het weekeinde zelfs nóg iets feestelijker, daar zijn vriendin Pauline Ferrand-Prévot weer stevig huishield op de mountainbike.

In het Spaanse Banyoles werd op zondag 25 februari - de dag Kuurne-Brussel-Kuurne - een manche uit de Shimano Super Cup Massi georganiseerd. De 32-jarige Ferrand-Prévot deed het in de openingsfase van de koers nog opvallend rustig aan, maar ging er in de derde ronde dan toch stevig aan beginnen. Een van haar eerste versnellingen bleek direct de juiste, aangezien de concurrentie haar niet wist bij te benen. De Franse wereldkampioene soleerde uiteindelijk glansrijk naar haar zoveelste mtb-overwinning. Jolanda Neff werd op ruime achterstand tweede, Savilia Blunk vervolledigde het podium.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws