Manon Bakker houdt het hoofd koel in Val di Sole: 'Om hier te winnen is echt idioot' Veldrijden
Veldrijden

Manon Bakker houdt het hoofd koel in Val di Sole: 'Om hier te winnen is echt idioot'

Manon Bakker houdt het hoofd koel in Val di Sole: 'Om hier te winnen is echt idioot'

Manon Bakker zorgde zondag voor een daverende verrassing door de Wereldbeker van Val di Sole op haar naam te schrijven. Na een spannende finale rekende ze overtuigend af met Ceylin del Carmen Alvarado. 'Na hier twee keer derde te zijn geweest, hoopte ik weer op het podium, maar om dan te winnen is echt idioot.'

Bakker was vorig jaar al derde in Val di Sole, dus de overwinning kwam niet helemaal uit de lucht vallen. 'Ik vind het parcours geweldig en hou van het rijden in de sneeuw', vertelt ze in het flashinterview. 'Vooraf dacht ik al aan de overwinning, maar dat durfde ik niet uit te spreken, omdat ik dit seizoen nog niet voor de winst heb kunnen rijden.' Vervolgens wordt het interview even onderbroken door een blije Puck Pieterse, die Bakker een stevige knuffel geeft.

'Ik bleef kalm', vervolgt Bakker haar terugblik. 'Ik had een slechte start, maar wist de rust te behouden en bleef mijn eigen race rijden.' Op het gladde parcours hield Bakker de foutenlast beperkt, in tegenstelling tot Alvarado. 'Ik ben een technische crosser en houd van slipperige parcoursen. In combinatie met mijn power op de rechte stukken pakte dat hier heel goed voor mij uit', aldus Bakker.

Bakker: 'Dit rondje is onderhand uitgegroeid tot mijn favoriete cross'

'Deze overwinning betekent veel mij', zegt de Nederlandse over haar eerste zege in een grote cross. 'Het seizoen verliep voor mij met hoogte- en dieptepunten. Ik had een paar goede crossen, maar ook een paar hele slechte. Deze overwinning bewijst dat ik het in me heb. Dit rondje is onderhand uitgegroeid tot mijn favoriete cross', besluit een gelukkige Bakker.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws