Mason hoopt zich vooral op kampioenschappen te kunnen meten met veldrittop: 'Het schort nog aan mijn punch' Veldrijden
Veldrijden

Mason hoopt zich vooral op kampioenschappen te kunnen meten met veldrittop: 'Het schort nog aan mijn punch'

Mason hoopt zich vooral op kampioenschappen te kunnen meten met veldrittop: 'Het schort nog aan mijn punch'

Recentelijk werd bekendgemaakt dat Cameron Mason, de 23-jarige Brit die al lange tijd actief is in het veldrijden, de overstap zou maken naar één van de ploegen van de gebroeders Roodhooft. In Overijse stond de kersverse aanwinst van de 'Cyclocross Reds' voor het eerst deze veldritwinter aan het vertrek van een cross op het Europese vasteland. Dat was voor In de Leiderstrui reden genoeg om hem voorafgaand aan de Druivencross op te zoeken voor een kennismaking!

De naam Cyclocross Reds doet misschien niet bij iedereen direct een belletje rinkelen. Gokbedrijf 777 doet dat zeer waarschijnlijk wel. Cyclocross Reds is één van de vele veldritteams onder de hoede van Philip en Christoph Roodhooft en wordt gesponsord door 777, het team van onder anderen Aniek van Alphen en Annemarie Worst. Die formatie wist zich afgelopen week dus te versterken met Mason, de Britse twintiger die op het afgelopen WK veldrijden (in Hoogerheide) bijvoorbeeld al als negende finishte.

Overstappen naar Cyclocross Reds van gebroeders Roodhooft was voor Mason een no-brainer

De Brits kampioen cyclocross baarde vorig jaar ook in andere vooraanstaande veldritten opzien, met onder meer een vijfde plaats in Herentals (gewonnen door Mathieu van der Poel) en een vierde stek in de spektakelcross van Loenhout (gewonnen door Wout van Aert). Via de officiële kanalen van de veldritploeg liet Mason, die overkwam van het alom bekende Trinity Racing, afgelopen week al van zich horen omtrent zijn transfer. 'Ik vind het heel leuk om aan te sluiten bij the Cyclocross Reds voor dit seizoen. Om in één van de Belgische topploegen te rijden met toprenners, -materiaal en -kennis is mijn droom geweest sinds ik als junior voor het eerst naar België reisde. Ik kijk ernaar uit om mijn nationale kleuren te laten zien in de grootste crossen', klonk het enthousiast op Instagram.

Ook in Overijse spat het enthousiasme er vanaf bij Mason, die als Brit wel gewend lijkt aan een flinke hoosbui. Dat heet: op een steenworp afstand van Brussel neemt hij, ondanks dat het precies bij het begin het interview flink begint te regenen, uitgebreid de tijd voor een praatje. 'Waarom precies deze ploeg? Omdat ik denk dat dit een kans is die ik niet kon laten liggen. Het is wel allemaal heel snel gegaan. Ook andere ploegen wilden me inlijven, maar de combinatie van de verschillende disciplines die ze hier hanteren, was een enorm pluspunt. Philip en Christoph hebben een paar van de grootste veldritteams ter wereld onder hun supervisie. Als je dan de mogelijkheid krijgt om één van hun ploegen te versterken, is dat eigenlijk een no-brainer. Ik heb er enorm veel zin in om de kleuren van Cyclocross Reds te vertegenwoordigen en mezelf te ontwikkelen als crosser', klinkt het zo'n twee uur voor zijn officiële debuut namens de ploeg.

Mason hoopt te pieken op Koppenberg en ziet EK en WK veldrijden als belangrijkste doelen

Ook over zijn koersschema kan de goedlachse youngster al het een en ander kwijt. 'De grote lijnen van mijn wedstrijdprogramma zijn al uitgetekend. Het EK veldrijden en WK veldrijden steken er wat betreft prioriteit wel echt bovenuit, net als het Brits kampioenschap. Daarnaast zijn er nog een aantal crossen die mij specifiek goed moeten liggen, zoals de races in Baal en op de Koppenberg. Op die momenten wil ik wel écht pieken, al zou het natuurlijk ook al mooi zijn als mijn niveau gewoon steeds een stukje beter wordt.'

Naar eigen zeggen is Mason op zijn best in wedstrijden waar lange tijd een hoog vermogen getrapt moet worden. Volgens de Schot zijn er echter nog wel aardig wat puntjes waarop hij zou kunnen en moeten verbeteren, waarbij het hem vooral schort aan de punch. 'Ik moet daarnaast ook nog werken aan mijn techniek en het goed doorkomen van lastige zandpassages. Maar het mag van mij ook altijd flink stoempen door de modder zijn!', lachte Mason, die ter afsluiting eveneens meegeeft dat hij zich de komende jaren ook (deels) wil gaan toeleggen op het wegwielrennen. Dat de Roodhooftjes in de persoon van Mason een absolute topper hebben binnengehengeld, bleek goed drie uur na het interview wel. Op slechts een halve minuut achterstand van laureaat Eli Iserbyt finishte de man uit Linlithgow keurig als vijfde.

Youri van den Berg (Twitter: @YourivndnBerg)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws