Van Empel kon relatief makkelijk naar Jumbo-Visma: 'Niemand is gebaat bij een ongelukkige Fem' Veldrijden
Veldrijden

Van Empel kon relatief makkelijk naar Jumbo-Visma: 'Niemand is gebaat bij een ongelukkige Fem'

Van Empel kon relatief makkelijk naar Jumbo-Visma: 'Niemand is gebaat bij een ongelukkige Fem'

Als er één vrouw dit seizoen het veldritseizoen domineert, is het Fem van Empel wel. De Brabantse wint zo'n beetje alles wat er te winnen valt namens Pauwels Sauzen-Bingoal, maar zal dat vanaf 1 januari 2023 doen namens Jumbo-Visma. Haar huidige ploeg baalt daar natuurlijk van, maar is tegelijkertijd realistisch.

Van de zes veldritten die Van Empel dit seizoen reed, won ze er maar liefst vijf. Enkel in Meulebeke moest ze genoegen nemen met een tweede plek achter Lucinda Brand, om vervolgens de Wereldbeker-wedstrijden in Waterloo, Fayetteville en Tábor winnend af te sluiten.

'Als ik Fem zie fietsen, denk ik vaak: We zijn naar de nieuwe Vos aan het kijken', laat ploegbaas Jurgen Mettepenningen weten in Het Nieuwsblad. 'Ze heeft dezelfde motor en dezelfde sprint. En ze is net zo allround. Fem wil zich ontwikkelen op de weg, op de mountainbike en in het crossen, maar ik denk dat ze zich op termijn toch zal moeten beperken tot twee disciplines, die ze dan op het allerhoogste niveau kan combineren.'

Van Empel wil ook Tour de France gaan rijden

Van Empel wil ook graag gaan excelleren op de weg, net als haar voorbeeld Vos. 'Fem heeft de ambitie om de Tour te rijden, Strade Bianche… Dat konden wij haar niet bieden', is hij realistisch. Daarom, en om andere redenen, koos hij ervoor om Van Empel relatief makkelijk 'weg te doen' aan Jumbo-Visma, waar ze één van de supersterren zal worden voor de komende jaren.

'Haar contract loopt eind december af, maar eigenlijk stond daarin een clausule om haar nog langer aan ons te binden. Daar heb ik echter niet moeilijk over willen doen', stelt Mettepenningen. 'Niemand is gebaat met een ongelukkige Fem. En iemand met zoveel talent mag en wil ik niet in de weg zitten als ze haar doelen in ons team niet kan behalen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws