Nieuwenhuis zet nu al streep door cross-seizoen na Covid-19 en trainingsachterstand Veldrijden
Veldrijden

Nieuwenhuis zet nu al streep door cross-seizoen na Covid-19 en trainingsachterstand

Nieuwenhuis zet nu al streep door cross-seizoen na Covid-19 en trainingsachterstand

Joris Nieuwenhuis zien we dit seizoen niet meer terug in het veld. De jonge Nederlander van Team DSM heeft besloten zich te richten op het wegseizoen, nadat hij door Covid-19 en een rugblessure te veel trainingsachterstand heeft opgelopen.

Nieuwenhuis testte dit najaar al positief op corona en daar kwamen wat klachten aan de rug bovenop. Om die reden kon hij een tijd lang niet voluit trainen, waardoor hij in het veld alleen maar achter de feiten aan zou lopen. 'De ploeg en Joris hebben samen besloten om de stress en druk weg te nemen rond zijn herstel', zo valt te lezen in een persbericht.

De 25-jarige Nieuwenhuis spreekt van een 'moeilijke beslissing'. 'Maar het voelt als de juiste keuze, één die zorgt voor opluchting. Ik heb met de ploeg hard gewerkt om goed te zijn in de winter, maar ik begon het seizoen al met rugklachten. Toen daar Covid-19 overheen kwam, was het moeilijk om de vorm te behouden. We willen niet haasten en nemen nu de tijd om ons voor te bereiden op het wegseizoen.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws