Nummer DERTIEN voor Sanne Cant na groot machtsvertoon, Riberolle bij eerste BK tweede Veldrijden
Veldrijden

Nummer DERTIEN voor Sanne Cant na groot machtsvertoon, Riberolle bij eerste BK tweede

Nummer DERTIEN voor Sanne Cant na groot machtsvertoon, Riberolle bij eerste BK tweede

Sanne Cant is erin geslaagd om voor het dertiende (!) rij op jaar Belgisch kampioen te worden bij de elite vrouwen. De renster van IKO Isolatie-Crelan had het in de zandbak van Middelkerke nog even moeilijk, maar al snel in de koers nam ze overtuigend afstand van de concurrentie. Marion Norbert-Riberolle reed voor het eerst met de Belgische nationaliteit en werd bij haar eerste BK netjes tweede.

Voorafgaand aan het BK kon Cant niet rekenen op een indrukwekkende voorbereiding, al leek ze de laatste weken wel beter in vorm te komen. Na een vlammende start van Lotte Kopecky sloot Cant aan in een groepje met ook Riberolle, die recent van de Franse nationaliteit overstapte naar de Belgische. Ook Alicia Franck was mee vooraan. Toen Riberolle er eens voor ging zitten, bleven zij en Cant echter over. Kopecky gaf snel tijd toe, Franck haakte vervolgens af door een kettingprobleem.

Na een kwartier in de wedstrijd moest Riberolle haar inspanningen bekopen. Cant reed langzaam bij haar weg en bleek al snel duidelijk de sterkste. Ze reed rap een veilige voorsprong van een half minuutje bij elkaar en op dat moment moest er nog een halve wedstrijd gereden worden. Het was wel duidelijk: de strijd zat hem vooral in de plekken twee en drie. Riberolle ging echter redelijk onbedreigd op voor zilver, de opgerukte Laura Verdonschot kreeg langzaam maar zeker brons stevig in handen. Kopecky stoeide duidelijk met lichamelijk ongemak en zakte verder en verder weg.

Bij het ingaan van de laatste ronde kon Cant alvast gaan nadenken over haar manier van juichen, met een marge van 53 seconden richting Riberolle. Verdonschot bij het ingaan van de slotronde 1.30 minuten toe op Cant. Kopecky werd in de slotfase voor plek vier nog overvleugeld door Franck. Het waren met alle respect achterhoedegevechten, want de enige echte winnares van de dag was andermaal Sanne Cant. Nummer dertien op een rij, al meer dan een decennium oppermachtig in België.

Uitslag BK veldrijden elite vrouwen 2022

1. Sanne Cant
2. Marion Norbert-Riberolle
3. Laura Verdonschot
4. Alicia Franck
5. Lotte Kopecky


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws