Nys mikt op goede kerstperiode na blessure: 'Goed qua basis, niet qua intensiteit' Veldrijden
Veldrijden

Nys mikt op goede kerstperiode na blessure: 'Goed qua basis, niet qua intensiteit'

Nys mikt op goede kerstperiode na blessure: 'Goed qua basis, niet qua intensiteit'

Thibau Nys probeert momenteel zijn vormpeil te verbeteren richting de kerstperiode in het veldrijden. De crossen van de jonge coureur verliepen de afgelopen week nog niet geheel als gehoopt. 'Hij had meer tijd nodig dan gedacht', vertelt vader Sven.

Sven Nys was te gast in de Sporza-podcast De Tribune, waarin hij vertelde over de stand van zaken rond Thibau. De coureur van Baloise Trek Lions liep aan het begin van dit crossjaar een gebroken sleutelbeen op in het Amerikaanse Waterloo, waarna hij al snel zijn rentree maakte. Ondanks een hoopgevende derde plek op het EK voor beloften, wist hij in de races daarna niet meer te overtuigen. Na de cross in Tábor stelde hij al vast dat het niet zo makkelijk ging als gedacht.

Nys senior bevestigt die woorden nu. Volgens hem was het niet de blessure an sich die de meeste problemen oplevert, maar vooral het gebrek aan wedstrijdritme. 'Hij is goed qua basis, maar nog niet qua intensiteit. Je ziet het wel met de week verbeteren. Hij is nu op het vliegtuig gestapt naar Mallorca om daar de komende twee weken de hand te leggen aan een hopelijk goede kerstperiode', zo spreekt hij uit. In het weekend van Namen (19 december) keert hij weer terug in competitie.

Thibau Nys gaat meer 'proeven' aan wegwielrennen

Verder laat Sven Nys vallen dat zijn zoon in 2022 meer gaat 'proeven' aan het wegwielrennen: 'Ik denk dat hij het moet gaan uitzoeken. Mijn ogen zijn vorig jaar opengegaan, vooral op het EK waar hij tegen wereldtoppers van zijn leeftijd reed. Dat heeft hem wel geprikkeld om er volgend jaar meer van te proeven.' Dat betekent niet dat we Thibau Nys niet meer terugzien in de cross: 'Het kan een perfecte voorbereiding voor de weg zijn, maar ook andersom. Helemaal loslaten gaat hij beide disciplines niet doen.'

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws