Pidcock hoopt in Zonhoven mee te doen om het podium na derde plaats in Essen Veldrijden
Veldrijden

Pidcock hoopt in Zonhoven mee te doen om het podium na derde plaats in Essen

Pidcock hoopt in Zonhoven mee te doen om het podium na derde plaats in Essen

Thomas Pidcock knokte zich nog naar de derde plaats in Essen. Pidcock had in het begin van de wedstrijd een lekke band en moest dus in de achtervolging. De Brit rijdt een verdienstelijk seizoen bij de profs, al zat het winnen van een grote cross er nog niet in. Zondag start hij opnieuw met ambitie in Zonhoven.

In Essen moest Pidcock dus genoegen nemen met het podium. Al had er voor de jonge Brit misschien wel iets meer ingezeten. 'Mijn start vond ik zelf al bij al niet zo slecht, maar een lekke band sloeg me meteen naar de achtergrond. Ik was daardoor direct op achtervolgen aangewezen', zo liet Pidcock weten aan Het Nieuwsblad.

Hij maakte er een knappe inhaalrace van, al moest hij hier wel diep voor gaan. Het zal dus voor de 20-jarige uit Leeds uitkijken zijn naar hoe zijn herstelvermogen is. Pidcock rijdt zondag ook mee in Zonhoven en wil weer voor het podium mee strijden. 'Dat kostte krachten, maar ik werd toch nog mooi derde. Ik hoop dat ik daar in Zonhoven niet al te veel hinder van zal ondervinden.' (foto: Joren Ooms)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws