Pieterse na fenomenale show in Overijse: 'Heel blij om met zo'n grote voorsprong te winnen' Veldrijden
Veldrijden

Pieterse na fenomenale show in Overijse: 'Heel blij om met zo'n grote voorsprong te winnen'

Pieterse na fenomenale show in Overijse: 'Heel blij om met zo'n grote voorsprong te winnen'

Puck Pieterse won zondag met meer dan een minuut voorsprong de Wereldbekercross van Overijse. De Nederlandse loste de concurrentie in een afdaling van de eerste ronde, waarna ze de cross ongenaakbaar uitreed. Na afloop was Pieterse vanzelfsprekend dolgelukkig met haar overwinning.

‘Het was zo’n geweldige race, maar wel heel zwaar’, begint Pieterse het flashinterview. De Europees kampioen bij de beloften trok na de start al snel naar de leiding en dat bleek de bedoeling. ‘Ik wilde bij de eerste afdaling richting de materiaalzone vooraan zitten, omdat ik wist dat mijn afdaling goed zou zijn.’ Haar afdaling was dermate goed dat ze gelijk afstand nam van Fem van Empel.

‘Ik nam vervolgens alle risico’s om het verschil uit te bouwen’, vervolgt Pieterse, die aan het einde van de eerste ronde al een voorsprong had van 45 seconden. ‘Daarna reed ik meer mijn eigen tempo om uit de problemen te blijven.’ Pieterse was verbaasd over de voorsprong van ruim een minuut op Van Empel. ‘Ja, ik dacht dat het langer bij elkaar zou blijven, maar dat gebeurde niet. Ik ben natuurlijk heel blij dat ik met zo’n grote voorsprong kon winnen’, glundert Pieterse.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws