Van Empel opnieuw geklopt in Wereldbeker: Pieterse verpulvert tegenstand in Overijse Veldrijden
Veldrijden

Van Empel opnieuw geklopt in Wereldbeker: Pieterse verpulvert tegenstand in Overijse

Van Empel opnieuw geklopt in Wereldbeker: Pieterse verpulvert tegenstand in Overijse

Puck Pieterse heeft de Wereldbeker veldrijden van Overijse gewonnen, ook wel de Moeder aller Crossen genoemd. De Nederlandse - die het verschil maakte met haar techniek - reed van vrijwel de start tot aan de finish solo. Fem van Empel werd tweede voor de nummer drie Shirin van Anrooij

De Wereldbeker ging in België verder met de zesde manche. In Overijse begonnen de vrouwen aan de Moeder aller Crossen. Door regenval lag het al zware parcours er nog zwaarder bij. De beste start was voor de Française Hèléne Clauzel. Ook Van Empel en Pieterse kenden een goed begin.

Op de eerste strook bergop ontstonden al snel verschillen. Met name Pieterse maakte een sterke indruk. Het was echter in de technische afdaling dat ze afstand nam van Van Empel en Clauzel, die na haar goede start het wiel van Van Empel stilaan moest laten gaan.

Pieterse maakt verschil in technische afdalingen

Waar Clauzel terugzakte, was de winnares van de vorige Wereldbeker in Beekse Bergen, Van Anrooij, begonnen met een opmars. De Nederlandse - die traditioneel een wat mindere start kent - was Clauzel inmiddels gepasseerd en maakte jacht op Van Empel.

Voor Pieterse bleek de cross in Overijse een speeltuin om haar technische skills te showen. Aan het eind van de eerste ronde had ze al negentien seconden voorsprong op Van Empel, die op de meer technische stroken het onderspit moest delven tegen haar landgenote. Van Anrooij kwam als derde door op 27 seconden, vlak voor de sterk rijdende Aniek van Alphen.

Pieterse ongenaakbaar

De cross begon minder voor Ceylin del Carmen Alvarado. Waar ze zaterdag nog de Superprestige van Merksplas won, reed ze in Overijse na de eerste ronde al op veertig seconden. Ook Denise Betsema kende een wat minder begin, maar had aan het begin van de tweede ronde wel Van Alphen ingelopen. Beide vrouwen gingen kort daarna echter onderuit op een dalend stuk.

Pieterse bouwde haar voorsprong op het modderige parcours alsmaar verder uit. Na twee rondes keek Van Empel al tegen een verschil van 45 seconden aan. De winnares van de eerste vier Wereldbekers zou daar geen verandering in brengen, waardoor ze zich na Beekse Bergen ook in Overijse tevreden moest stellen met de tweede plaats.

Waar de spanning om plek één en twee er snel uit was, leek een opkomende Alvarado het Van Anrooij nog lastig te maken voor plek drie. Bij het ingaan van de voorlaatste ronde was het verschil slechts acht seconden. Op hetzelfde stuk waar Betsema, Van Alphen en ook Van Anrooij vielen, ging het echter ook mis voor Alvarado. Hoewel ze snel weer opstond, was het beste er daarna bij haar af. Van Anrooij werd zodoende derde. Lucinda Brand stoomde dankzij een ijzersterke slotronde nog op naar de vierde plek, vlak voor Alvarado.

Uitslag Wereldbeker Overijse vrouwen 2022

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws