Pim Ronhaar baalt als een stekker richting EK dat hem goed zou moeten liggen: 'Het is echt slecht' Veldrijden
Veldrijden

Pim Ronhaar baalt als een stekker richting EK dat hem goed zou moeten liggen: 'Het is echt slecht'

Pim Ronhaar baalt als een stekker richting EK dat hem goed zou moeten liggen: 'Het is echt slecht'

De Koppenbergcross in Oudenaarde liep woensdag uit op een Baloise Trek Lions-feestje. Thibau Nys won namens de formatie, Lars van der Haar werd tweede en ploegmanager Sven Nys kon zijn geluk bovenop de Bult van Melden niet op. Eén man van de formatie stond niet te stralen: Pim Ronhaar, die ondanks zijn teleurstelling wel even tijd vrijmaakte voor In de Leiderstrui.

De Nederlander begon nochtans zeer goed aan de race. Na één ronde lag hij in tweede positie, wat gezien zijn prestaties van de afgelopen jaren niet eens een verrassing was voor de aanwezige mensen. Vorig jaar eindigde Ronhaar namelijk als vijfde op de Koppenberg, terwijl hij het jaar voordien de beloftenwedstrijd glansrijk wist te winnen.

In de X2O Trofee-manche van woensdag kakte het na één ronde in, mede door pech. 'Ik bleef met mijn schoen haken, waarna ik onderaan het parcours bij de VIP-tent nog onderuit ging', somt de door de Belgische commentatoren liefkoos 'lefgozer' genoemde Ronhaar op. De schuld leggen bij die incidenten wil hij echter allerminst, op het moment dat we hem na de Koppenbergcross aanspraken.

Ronhaar moet de knop voor zichzelf omzetten richting EK

'Pfff, ik heb geen idee wat er scheelt', hult Ronhaar zich oprecht in nevelen. 'Ik kom niet vooruit en ik heb geen idee waar het door komt. Ik weet het echt niet.' Wanneer we hem de voorzet geven dat zijn start nochtans sterk was, reageert hij teleurgesteld. 'Dat klopt, maar normaal moet ik dit een uur kunnen volhouden. Dat heb ik ook laten zien in Waterloo, maar ik weet niet wat er de laatste weken scheelt.' In de Wereldbekercross in de Verenigde Staten eindigde Ronhaar nog als derde, maar zowel in Maasmechelen als Oudenaarde finishte hij net buiten de top tien.

En nu volgt het EK, aankomende zondag in Pontchateau. Op een parcours dat Ronhaar - met de verwachte regenval - als modderman moet liggen. 'Je bent zo goed als je laatste cross, en nu was het slecht. Ik ga de knop moeten omzetten, want het is echt slecht', spreekt de man uit Hellendoorn zichzelf moed in.

Tom van der Salm (Twitter: @TomvanderSalm) | e-mail: t.vandersalm@indeleiderstrui.nl)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws