Ploeg verwijt Baestaens 'stank voor dank', renner: 'Mijn resultaten spreken voor zich' Veldrijden
Veldrijden

Ploeg verwijt Baestaens 'stank voor dank', renner: 'Mijn resultaten spreken voor zich'

Ploeg verwijt Baestaens 'stank voor dank', renner: 'Mijn resultaten spreken voor zich'

De kans lijkt klein dat Vincent Baestaens ook volgend seizoen nog in dienst van Deschacht-Hens-Maes rijdt. Het contract van de Belgische crosser loopt eind februari af, maar de ploeg staat nog niet te springen om dit te verlengen. In Belgische media verschijnt kritiek op de houding van de coureur.

Aan de prestaties ligt het niet, zo zou je zeggen. Baestaens komt dit seizoen uitstekend voor de dag in het veldrijden. In de Verenigde Staten sloeg de veldrijder een paar keer toe met een overwinning, nadat hij ook later tijdens de Europese crossen vaak bij de voorste tien te zien was. Zijn negende plek in Hulst van afgelopen weekend was dan ook alweer de zeventiende keer dit seizoen dat hij in de top tien finishte.

Niet slecht dus, maar toch hoeft Baestaens voorlopig nog niet op een contractverlenging van zijn ploeg te rekenen. Dat stelt Het Nieuwsblad. De Vlaamse krant schrijft dat de houding van de 31-jarige coureur een 'onoverbrugbare' situatie gecreëerd heeft voor zijn ploeg. 'De reden is dat Vincent zich volgens hen (de ploegbazen, red.) alles behalve als een teamspeler opstelt. Zijn eigengereid optreden brengt ook (financiële) schade toe aan zijn ploegmakkers, omdat hij niet altijd het programma volgt dat door zijn team wordt vooropgesteld', zo klinkt het.

De ploeg zou het hem zwaar aanrekenen dat Baestaens op deze manier met de ploeg omgaat, nadat het team hem enkele jaren geleden een plekje aanbood binnen de selectie. 'Stank voor dank', schrijft de krant over de situatie.

Baestaens: 'Mijn resultaten spreken toch voor zich'

Op sociale media geeft Baestaens in ieder geval nog niet de indruk gebukt te gaan onder de gehele situatie. Op de dag van het BK veldrijden plaatst hij nog een foto op zijn Instagram met het bijschrift: 'Glimlach. Het intimideert degenen die je kapot willen maken.' Hoewel het niet duidelijk is of de renner doelt op zijn band met de ploeg, geeft het aan dat hij zijn zinnen zet op een goede prestatie in Middelkerke: 'D-Day!'.

Het Nieuwsblad bevestigt het beeld door te schrijven dat Baestaens zich 'van geen schuld bewust is'. Hij vindt het ook niet erg tijdens de zomer zonder sponsor te moeten rijden. In een eerder interview met dezelfde krant benadrukte hij dat het voor een veldrijder ook minder erg is om in die periode zonder merk op de trui rond te fietsen.

Aan stoppen denkt de crosser nog niet, dus lijkt er voorlopig niets anders op te zitten dan de banen voor zich te laten spreken. Zo ziet Baestaens dat zelf in ieder geval ook: 'Wat kan ik nog meer doen dan ik momenteel presteer? Mijn resultaten spreken toch voor zich.'

10 claps
4 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws