Sanne Cant legt uit waarom ze na 15 Belgische titels de driekleur volgend jaar mogelijk af gaat staan Veldrijden
Veldrijden

Sanne Cant legt uit waarom ze na 15 Belgische titels de driekleur volgend jaar mogelijk af gaat staan

Sanne Cant legt uit waarom ze na 15 Belgische titels de driekleur volgend jaar mogelijk af gaat staan

Vijftien Belgische titels, we herhalen: vijftien Belgische titels! Sanne Cant wist zaterdag in Meulebeke nog maar eens de driekleur te bemachtigen, al kreeg ze het allesbehalve cadeau. De dame van Crelan-Corendon was na afloop uiteraard opperst tevreden met haar overwinning.

Cant was vanaf het begin van de cross in duel met Laura Verdonschot en ook Marion Norbert-Riberolle, waarbij die eerste tot aan de laatste meters op de deur bleef bonken. Eerder in de wedstrijd leek Cant nochtans afstand te hebben genomen van Verdonschot, maar een val zorgde ervoor dat de rivale weer terug in koers kon komen.

'Ik heb er zeker van genoten hier, maar ik baalde van die tuimelperte', legt Cant uit in het flashinterview. 'Ik had een mooie voorsprong en kon mijn wedstrijd rijden, maar toen lag ik daar ineens. Daardoor werd het weer spannend.' Maar wat gebeurde er dan precies? 'Ik kwam in een diep spoor terecht en wilde naar rechts, maar schoot eruit en bleef met mijn shifter aan een paaltje hangen. Toen vloog ik zelf over de omheining heen en duurde het wel een tijdje voordat ik er weer inkwam.'

Zodoende kwam Verdonschot weer terug. 'Ik dacht wel even: hoe moet ik dit aanpakken? Haar moraal was bij net aan het wegzakken, maar plotseling was het terug spannend. Uiteindelijk had ik een plan, een goed profiel en kon ik het alsnog afmaken.'

Cant legt uit waarom ze komend seizoen niet meer aan het BK mee zou doen

Cant had voorafgaand aan de koers laten vallen dat dit mogelijk haar laatste BK zou zijn, maar hoe kijkt ze daar na nummer vijftien op terug? 'In mijn hoofd is het de laatste. Ik denk eind volgend seizoen te stoppen en naar mijn gevoel is het einde gekomen. Volgend jaar kan ik het BK meedoen, maar dan hang ik een maand later de fiets aan de haak... dat vind ik zonde, dus in dat opzicht zou dit mijn laatste zijn. Vijftien is mooi en het is beter te onthouden dan zestien, dus het is oké', lacht Cant.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws