Wat een prestatie: Sanne Cant boekt 15e (!) nationale Belgische veldrittitel, maar is het ook de laatste? Veldrijden
Veldrijden

Wat een prestatie: Sanne Cant boekt 15e (!) nationale Belgische veldrittitel, maar is het ook de laatste?

Wat een prestatie: Sanne Cant boekt 15e (!) nationale Belgische veldrittitel, maar is het ook de laatste?

In Nederland worden zowel de nationale kampioenschappen voor mannen als vrouwen op zondag verreden, maar in België verdelen ze het nationaal kampioenschap veldrijden lekker over twee dagen. Sanne Cant boekte daar haar vijftiende (!) Belgische titel in het veld.

Op voorhand werd er naar één vrouw gekeken en dat was natuurlijk de 14-voudige winnares Cant. Voor aanvang van de cross kwam ze bij Sporza voor de microfoon, waar ze liet ontvallen dat het wel eens haar laatste BK in de cross zou kunnen worden. 'Ik sta waarschijnlijk aan de start van mijn laatste BK. Dus ik ga écht genieten. Ik ga zeker de tijd nemen om terug te denken aan al het moois, maar wil graag die vijftiende winnen. Dat is wel de bedoeling, anders moest ik ook niet starten. Ik ga er alles aan doen', aldus Cant, die zichtbaar vocht tegen de tranen.

In Meulebeke, waar Cant het BK in 2021 ook al wist te winnen, lag het parcours er bar- en barslecht bij. Dit zorgde in de eerste rondes voor meerdere fouten, van onder meer Fleur Moors en Laura Verdonschot. Hierdoor kreeg Cant een kleine voorsprong 'cadeau', wat ze uiteraard direct uit wilde pakken. Ploegmaatje Marion Norbert-Riberolle zette de achtervolging in.

Cant maakt bergop het verschil, maar maakt het zelf weer spannend

Cant bleef ook niet gevrijwaard van foutjes, na een knieval konden Verdonschot en Norbert-Riberolle de aansluiting maken. Die laatste moest even later terrein toegeven na een nieuwe schuiver, waarmee de strijd om de Belgische titel bij de vrouwen leek gereduceerd te worden tot de twee andere overgebleven dames.

Verdonschot wenste de hegemonie van Cant maar al te graag te beëindigen, maar de dame van Crelan-Corendon was taai als altijd. Bergop kon zij iets langer op de fiets blijven zitten dan haar concurrente, waarmee ze met de klap vijf seconden wegreed van Verdonschot. Dit bouwde ze vrij vlot uit naar circa twintig seconden, maar toen...

In de laatste ronde reed Cant té dicht langs het lint, waar ze op en over klapte. Hierdoor maakte Verdonschot uit het niets weer de aansluiting en was er plots weer strijd bij het ingaan van de slotronde in Meulebeke. Daarin maakte Cant opnieuw bergop het verschil, waar Verdonschot niet direct een antwoord paraat had. Even later vond ze alsnog de aansluiting, met een sprint als logisch scenario. Daarin was de taaie Cant de betere van haar opponente.

Uitslag BK veldrijden vrouwen 2024

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws