Sanne Cant, Yara Kastelijn en Pauline Ferrand-Prévot zetten voortijdig punt achter veldritseizoen Veldrijden
Veldrijden

Sanne Cant, Yara Kastelijn en Pauline Ferrand-Prévot zetten voortijdig punt achter veldritseizoen

Sanne Cant, Yara Kastelijn en Pauline Ferrand-Prévot zetten voortijdig punt achter veldritseizoen

Zoek deze winter niet meer naar Yara Kastelijn (Crelan-Fristads) en Pauline Ferrand-Prévot (INEOS Grenadiers) in het veld. Ook Sanne Cant zal eerder stoppen met crossen. De Nederlandse en Française ondervinden last van een blessure en stoppen daarmee eerder met veldrijden, om zich zodoende optimaal kunnen te voorbereiden op wat nog komen gaat in 2023. Cant ziet geen kansen op het WK en richt zich op het voorjaar.

Kastelijn maakte op Twitter bekend dat ze het NK zal overslaan. 'Jammer genoeg ga ik mijn seizoen eerder eindigen dan gepland. Normaal stonden nog het NK en Otegem op de kalender voordat ik me klaar ging maken voor het wegseizoen. Tijdens de race in Loenhout ben ik ongelukkig terecht gekomen. De gevolgen daarvan zijn nog steeds hinderen', stelt de vrouw uit Neerkant, die zich nu met Alpecin-Deceuninck zal gaan richten op een goed wegseizoen.

Ploeggenote Cant zet er na het BK in Lokeren een punt achter, meldt ze via de communicatie van haar ploeg. Ze gaat op jacht naar haar veertiende Belgische titel, maar richt zich daarna op het voorjaar. 'Een beslissing in overleg met de ploegleiding', zegt Sanne daarover. 'Kijk, het ziet er niet naar uit dat ik over drie weken in Hoogerheide plots grote medaillekansen heb. Dan lijkt het ons beter om een aantal weken extra rust te nemen en de focus sneller te verleggen naar het voorjaar.'

Ferrand-Prévot gaat zich opmaken voor mountainbikeseizoen

Ferrand-Prévot laat het WK in Hoogerheide schieten na een teleurstellende winter. Zij liep op Tweede Kerstdag in Gavere een blessure op. 'Natuurlijk had ik graag deelgenomen aan het WK veldrijden, maar mijn been is gewoon niet zo snel genezen als we hadden gedacht. Daarom heb ik samen met mijn coach en het team de beslissing genomen om me te concentreren op herstel, zodat ik fit en sterk uit de startblokken kan komen voor de start van het mountainbikeseizoen in april', deelt ze mee in een persbericht van de Britse ploeg.

Ploegbaas Rod Ellingworth is trots op de Française. 'Pauline kan alleen maar terugkijken op dit afgelopen seizoen met trots. Ze is zo'n geweldige toevoeging aan het team geweest en we zijn allemaal onder de indruk van haar werkethiek, houding en kennis. Het is nu belangrijk dat ze wat tijd neemt om te genezen, zodat ze sterker terug kan komen en klaar is om all-in te gaan voor 2023.' Ferrand-Prévot won in 2022 wereldkampioenschappen in verschillende disciplines, waaronder het eerste WK gravel in het Italiaanse Veneto.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws