Intermarché-Circus-Wanty mikt vol op Thijssen in 'grote factor van motivatie' Tour Down Under Wielrennen
Wielrennen

Intermarché-Circus-Wanty mikt vol op Thijssen in 'grote factor van motivatie' Tour Down Under

Intermarché-Circus-Wanty mikt vol op Thijssen in 'grote factor van motivatie' Tour Down Under

Intermarché-Circus-Wanty heeft de selectie voor de komende Tour Down Under op papier. De Belgische ploeg mikt op Gerben Thijssen, die zijn volledige sprinttrein heeft meegenomen naar Australië. Taco van der Hoorn en Boy van Poppel zijn ook mee.

'Voor mij persoonlijk is deze eerste deelname aan de Tour Down Under de hele winter een grote factor van motivatie geweest.', begint Thijssen zijn relaas. 'Ik heb mijn seizoen 2022 al eind september afgesloten om me op deze vroege seizoensstart te kunnen richten. Het was nieuw voor mij om in December al veel intensiteit aan de trainingen toe te voegen. Na één jaar samenwerking hebben Julius Johansen, Boy van Poppel en ik intussen een sterke vertrouwensband opgebouwd en dat uit zich in de progressie die we samen gemaakt hebben.'

'Dankzij onze aankomst op 6 januari hebben we voldoende tijd gehad om ons aan de warme weersomstandigheden aan te passen en alle ritten van de Tour Down Under te verkennen. Boy herinnerde zich uit zijn vorige deelnames nog precies op welke punten in de finales het mogelijk was om op te schuiven, een ervaring die ons een groot voordeel zal opleveren', vervolgt de Belg.

'Het is mijn ambitie om de komende week één of twee keer voor winst te sprinten', stelt Thijssen, die weet heeft van de zwaardere editie van de rittenkoers. 'We mogen de zwaartegraad van de parcoursen niet onderschatten, het tempo zal hoog liggen en ik verwacht dat een aantal ploegen hun uiterste best zullen doen om de snelste renners bergop onder druk te zetten. Maar voor deze Tour Down Under beginnen we alvast met het Schwalbe criterium, waarin we onze sprinttrein voor het eerst in 2023 op de rails willen zetten!'

Selectie Intermarché-Circus-Wanty Tour Down Under 2023

Sven Erik Bystrøm
Julius Johansen
Hugo Page
Dion Smith
Gerben Thijssen
Taco van der Hoorn
Boy van Poppel

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws