Tábor del Grosso! Nederlandse topfavoriet deklasseert de Belgen en grijpt WK-titel op loodzwaar parcours Veldrijden
Veldrijden

Tábor del Grosso! Nederlandse topfavoriet deklasseert de Belgen en grijpt WK-titel op loodzwaar parcours

Tábor del Grosso! Nederlandse topfavoriet deklasseert de Belgen en grijpt WK-titel op loodzwaar parcours

Tibor Del Grosso heeft zich zaterdagmiddag overtuigend gekroond tot wereldkampioen veldrijden bij de beloften. De 21-jarige Nederlander reed al in de tweede ronde weg van zijn Belgische rivalen en keek vervolgens niet meer om.

De beste start was voor Danny van Lierop, die met Del Grosso in het wiel zodoende uit de problemen bleef. Richting de brug lagen er namelijk meteen een hele hoop mannen op de grond. Daar lagen ook een paar Belgen bij. De topfavorieten ontkwamen, waardoor we in de eerste ronde de grote namen bij elkaar hadden. Naast Van Lierop en Del Grosso ging dat ook om de Belgen Emiel Verstrynge en Jente Michels en de Fransman Léo Bisiaux.

Met ongelofelijk veel zware, vettige stroken was het een rondje op de macht. Veel lopen en dus was het vrij eerlijk. Niet zo gek dus dat Del Grosso en Vertrynge als topfavorieten wegreden van de rest, al in de eerste ronde. Michels kon nog even aanhaken, maar in de tweede ronde reed Del Grosso al stevig door. Verstrynge en Michels hadden nu geen antwoord op de Nederlander, die halfweg cross een voorsprong van tien seconden bij elkaar had gereden.

Verstrynge valt terug, Del Grosso stoomt door

Verstrynge rekende op zijn beurt voor even af met Michels, die met Bisiaux leek te mogen gaan strijden om het brons, op reeds 22 seconden in de derde van vijf rondes. Het was man-tegen-man, met Verstrynge die in ronde drie niet meteen meer tijd toegaf op Del Grosso. Het gat bleef rond de tien seconden bungelen, maar het elastiek bij de nummer twee in de wedstrijd brak in de voorlaatste ronde. Verstrynge leverde rap rijd in, waardoor Michels op plek drie kon terugkeren bij zijn landgenoot.

Michels en Verstrynge gingen de slotronde in op een half minuutje van Del Grosso, met Bisiaux die een medaille wel leek te kunnen vergeten. De leider stoomde stoïcijns door, met een gezicht waar vrijwel niets van viel af te lezen. De strijd om zilver en brons bleef wel interessant. Nadat Del Grosso het feestje voor goud uitgebreid had gevierd, was het Verstrynge die naar zilver sprintte, waardoor het brons voor Michels was.

Uitslag WK veldrijden 2024 - mannen beloften

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws