Terwijl broer Toon Aerts slechts nieuws krijgt, tekent Thijs bij Intermarché: 'Grote en interessante stap' Veldrijden
Veldrijden

Terwijl broer Toon Aerts slechts nieuws krijgt, tekent Thijs bij Intermarché: 'Grote en interessante stap'

Terwijl broer Toon Aerts slechts nieuws krijgt, tekent Thijs bij Intermarché: 'Grote en interessante stap'

Een dag met een dubbel gevoel voor de familie Aerts donderdag: Toon moest op een persconferentie bekendmaken dat de UCI hem voor twee jaar wil schorsen voor de aanwezigheid van verboden middelen in zijn lichaam, terwijl Thijs juist een contract tekende bij een nieuwe ploeg. Hij trekt naar Intermarché-Circus-Wanty.

Eerst even naar Toon, die slechts nieuws bracht. 'We moeten een bericht uitsturen dat we eigenlijk helemaal niet willen', begon Aerts zijn verhaal. 'Hoe hard we ook gewerkt hebben en uitgekeken hebben naar goed nieuws, hebben we een brief gekregen die niemand wilde krijgen. Een voorstel van twee jaar schorsing van de UCI. Bijgevolg zal ik dit seizoen zeker niet in actie komen. Op zijn vroegst 16 februari 2024 kan ik weer deelnemen aan officiële wedstrijden.'

Thijs Aerts blij met nieuwe uitdaging

Thijs kon wel goed nieuws brengen, al zijn het ook voor hem geen gemakkelijke weken. 'Na bijna tien jaar bij éénzelfde team kijk ik met een gezonde spanning uit naar deze nieuwe uitdaging bij de structuur van Intermarché-Circus-Wanty, die hopelijk even lang mag duren! Het wordt voor mij wellicht een grote en interessante stap naar deze internationale en grote structuur, met zowel een World Team, Continentaal Team en Veldritploeg. Het is erg bijzonder om vanaf deze zondag dezelfde kleuren te kunnen verdedigen als een aantal renners voor wie ik gewoonlijk in de meest prestigieuze wegwedstrijden voor supporter', klinkt het in een communiqué.

Intermarché-Circus-Wanty scheidt zich overigens af van Jan Tormans, met wie het de afgelopen jaren successen boekte. 'We zijn fier op de successen die we de voorbije drie jaren met dit team behaald hebben en zijn ervan overtuigd dat het veldrijden zowel sportief als commercieel een waardevolle discipline is. Het is onze wil om in het veldrijden te blijven investeren, maar omdat we niet meer dezelfde filosofie en visie als Jan Tormans deelden, zullen we ons avontuur in het veld met nieuwe partners verderzetten. Vooraleer op zoek te gaan naar een nieuwe naampartner voor seizoen 2023-2024, wil ik Jan Tormans uitdrukkelijk bedanken voor zijn enthousiasme en bijdrage aan onze structuur de voorbije drie jaren', stelt CEO Jean-Francois Bourlart.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws