Ook in Spanje vergapen ze zich - nu al - aan 'tank' Van Aert en 'on fire' Van der Poel Veldrijden
Veldrijden

Ook in Spanje vergapen ze zich - nu al - aan 'tank' Van Aert en 'on fire' Van der Poel

Ook in Spanje vergapen ze zich - nu al - aan 'tank' Van Aert en 'on fire' Van der Poel

Niet alleen in België en Nederland werd er de afgelopen dagen verlekkerd gekeken naar de duels die Wout van Aert, Mathieu van der Poel en Tom Pidcock uitvochten. Ook in landen als Frankrijk, Italië, Duitsland, Groot-Brittannië en Spanje werden de robbertjes maar al te graag bekeken. In dat laatste land verheugen ze zich al op 22 januari, als de drie elkaar treffen in Benidorm.

Cyclocross is in Spanje dan ook redelijk populair, met name in de regio's het Baskenland en Navarra in het noorden. Laat daar nu net ex-renner Benat Intxausti uit komen, die op Twitter zijn lof uitte over de crossers. 'Wat een wedstrijd, wat een show: de Drie Musketiers in Diegem. Van der Poel was on fire, Van Aert kwam opzetten als een tank en dan was er nog eregast Pidcock. Ik heb zelden een veldrit gezien op dit niveau van emoties qua plottwisten', klonk het met enkele smileys op Twitter.

Ook de grote Spaanse sportkranten zagen het met genoegen aan, wetende dat ze over goed drie weken ook een duel in 'hun' Benidorm mogen verwachten. AS schreef het volgende: 'Duizenden mensen, DJ's, gekke fans... in een gebied van Vlaams-Brabant dat veldrijden ademt. Toen er minder dan twee van de acht geplande rondes waren verreden, reden de drie tenoren al vooraan. De ene viel aan in het zand, de andere op de balken, de ander trok door op het asfalt... wat een duel. Van der Poel pakte halfweg de leading, maar Van Aert wist na een uur van spanning en inspanning van de derde plek naar de eerste plaats te stomen.'

Soortelijke teksten bij Marca. 'De mannenkoers werd geanimeerd door vele veranderingen tussen de drie hoofdrolspelers, wat een geweldige show opleverde. We willen u er aan herinneren dat dit volgende maand in Benidorm herbeleefd kan worden', wezen ze het Spaanse publiek nog maar eens op de Wereldbekercross in Benidorm.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws