Toon Aerts heeft er ondanks schorsing een nieuwe sponsor bij, die toch opvallend te noemen is Veldrijden
Veldrijden

Toon Aerts heeft er ondanks schorsing een nieuwe sponsor bij, die toch opvallend te noemen is

Toon Aerts heeft er ondanks schorsing een nieuwe sponsor bij, die toch opvallend te noemen is

Toon Aerts zit momenteel zijn schorsing voor zijn positieve letrozole-test uit, maar heeft toch (financiële) steun uit onverwachte hoek gekregen. De Belg wordt namelijk sinds gesponsord door het bedrijf Toyo Tires, dat ook hoofdsponsor is van de Wereldbeker veldrijden.

Aerts maakte eind december op een persconferentie bekend dat hij voor twee jaar geschorst is door de UCI, dat geen gratie verleende voor het niet intentionele gebruik van letrozole. Dit kwam doordat Aerts geen vervuilde supplementen aan kon leveren die daar bewijs van leverden.

Intussen heeft de Belgische crosser het 'normale leventje' wat opgepakt en geeft hij gymles, tot hij (waarschijnlijk) op 16 februari 2024 terug mag keren in het veld. Daarbij wordt hij sinds kort ondersteund door het bedrijf Toyo Tires, wat dus ook de hoofdsponsor is van de Wereldbeker in de cross (en dat wordt dan weer gefaciliteerd door de UCI).

Toyo Tires wil Aerts steunen bij zijn terugkeer naar het hoogste niveau

Bij Toyo Tires zien ze geen beren op de weg rondom de sponsoring van Aerts. 'Regels moeten er zijn, regels moeten worden nageleefd. Maar er is de letter van de wet en er is de geest van de wet. Wij vinden de voorgestelde straf buiten proportie aangezien er gesproken wordt van niet-intentioneel gebruik', verklaart Steven Laurijssen, managing director bij Toyo Tires, aan de Belgische krant Het Nieuwsblad.

Toyo Tires zal zowel logistieke als financiële steun bieden aan Aerts, zo legt het uit. 'Wij stellen kledij ter beschikking waarmee Toon zijn trainingen kan afwerken. Tegelijk ontvangt hij een bescheiden financiële bijdrage die hem in staat moet stellen om bijvoorbeeld de broodnodige stages af te werken. Toon heeft de intentie om op het hoogste niveau terug te keren en wij willen hem daarbij steunen. Met onze steun willen wij vooral een positief signaal geven. En door Toon te blijven steunen, blijven we aanwezig in de cross.'

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws