Toon Aerts levert positieve dopingtest af; ploeg steunt hem, maar stelt hem wel op non-actief Veldrijden
Veldrijden

Toon Aerts levert positieve dopingtest af; ploeg steunt hem, maar stelt hem wel op non-actief

Toon Aerts levert positieve dopingtest af; ploeg steunt hem, maar stelt hem wel op non-actief

Dramatisch nieuws voor Toon Aerts. De Belgische veldritster van Baloise Trek Lions heeft op 19 januari van dit jaar positief getest op doping. De 28-jarige Belg zegt in een persbericht van zijn ploeg dat het gaat om het middel Letrozole Metabolite. Zijn seizoen zit er logischerwijs meteen op.

Aerts geeft tekst en uitleg: 'Gisteren werd mijn wereld op zijn kop gezet. Ik kreeg een brief van de UCI die geen enkele atleet wil krijgen in zijn carrière.' Hij vertelt dat het om een dopingtest ging, die bij hem thuis - buiten competitie - werd afgenomen. 'Ik tast momenteel in het duister hoe dit is kunnen komen. Het is een product waar ik tot gisteren nog nooit van had gehoord en ook niet weet hoe dit in mijn lichaam terecht is gekomen.'

Aerts - die stelt dat hij in samenspraak met Baloise Trek Lions niet meer zal crossen dit seizoen - benadrukt dat hij fanatiek tegenstander is van ieder gebruik van prestatiebevorderende middelen. 'Ik zal er dan ook alles aan doen om mijn onschuld aan te tonen en mijn naam te zuiveren.' Zijn ploeg steunt hem in ieder geval, zo blijkt uit een reactie: 'We hebben Toon gehoord en geloven hem op zijn woord dat hij zelf geen producten heeft ingenomen die de substantie kunnen bevatten. We dragen Toon al jaren een warm hart toe en hopen met hem op snel en beter nieuws.'

Baloise Trek Lions dat Aerts voor de zekerheid wel op non-actief wordt gesteld, totdat er meer duidelijk is. Letrozole wordt bij de dokter uitgegeven als Femara, een hormoonmiddel dat vaak gebruik wordt na operaties tegen borstkanker.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws