Topfavoriet Thibau Nys deklasseert landgenoten en Del Grosso op WK veldrijden voor beloften Veldrijden
Veldrijden

Topfavoriet Thibau Nys deklasseert landgenoten en Del Grosso op WK veldrijden voor beloften

Topfavoriet Thibau Nys deklasseert landgenoten en Del Grosso op WK veldrijden voor beloften

Thibau Nys heeft op indrukwekkende wijze het WK veldrijden bij de beloften gewonnen. De jonge Belg nam in de openingsfase snel de leiding en stond die in zeven rondes in totaal geen moment meer uit handen. Nederlander Tibor Del Grosso vocht met Witse Meeusen en titelverdediger Jordan Wyseure en werd knap tweede. Meeusen ging mee op het podium voor brons.

Nys was voorafgaand aan het WK de topfavoriet en hij had er duidelijk voor gekozen om het heft snel in handen te nemen. Del Grosso wilde wel mee met de snelle start, maar na een foutje haakte de Nederlander af. Meeusen trok naar plek twee, maar hij keek constant aan tegen een gaatje van zo'n vijf seconden. Del Grosso kreeg Wyseure in het wiel, in de strijd om de derde plek.

Meeusen, Wyseure en Del Grosso krijgen Nys niet terug

Meeusen probeerde in ronde drie om er naartoe te poeven en gaf veel. Hij kwam tot op drie tellen, maar Nys hield hem knap af. In de vierde ronde deelde de leider een dreun uit door verder weg te rijden. Meeusen moest even passen en zag de achterstand oplopen naar elf seconden. Wyseure en Del Grosso kwamen heel dichtbij Meeusen en gooiden zo de strijd om zilver en brons verder open.

In ronde vijf hadden we Del Grosso, Meeusen en Wyseure die het alle drie een keer geprobeerd hadden om Nys te volgen en terug te halen, maar Nys liep alleen maar verder uit. Elf seconden werd achttien seconden, een luxe voor de man van Baloise Trek Lions. Over en sluiten? Dat niet, maar de drie achtervolgers gingen toch meer en meer denken aan hun eigen plekje in de koers. Er lagen twee medailles te rapen, achter Nys.

Nys met twee ererondes, wie pakt zilver en brons?

Bij het ingaan van de voorlaatste ronde was het beeld treffend: Meeusen had de kop van de achtervolgers en keek eens rustig achterom. Ze gaven zich gewonnen voor de regenboogtrui, ze reden vanaf nu echt hun eigen race. Bij het ingaan van de laatste ronde was het Meeusen die op de pedalen ging staan en Del Grosso en Wyseure hadden geen antwoord.

De aanval van Meeusen had als effect dat Nys nog vijftien tellen overhield van zijn voorsprong. De Belg nam echter geen risico's mee en wist dat het binnen was. Meeusen vergallopeerde zich ook ietwat en zag Del Grosso en Wyseure terugkeren, waarmee we een sprint kregen voor de plekken twee, drie en vier. Nadat Nys uitgebreid had gejuicht voor z'n eerste beloften-wereldtitel, was het Del Grosso die de Belgen klopte voor zilver. Meeusen werd derde.

Uitslag WK veldrijden 2023 - beloften mannen

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws